Ексклюзиви
вівторок, 11 жовтня 2011 09:44

Hyundai хоче збудувати в Україні автомобільний завод

Hyundai хоче збудувати в Україні автомобільний завод

В Україні може з'явитися перший завод іноземного автовиробника Hyundai.

Корейська компанія веде переговори з урядом про відкриття виробництва мікроавтобусів і вантажопасажирських автомобілів, пише "Комерсант-Україна" в публікації "Hyundai запускає Україну у виробництво".

Про те, що Україна веде переговори з великим автовиробником з Південно-Східної Азії про розміщення його виробництва в країні виданню розповів віце-прем'єр Борис Колесников. Він відмовився назвати компанію, але повідомив, що їй було запропоновано декілька майданчиків для будівництва заводу потужністю 150-200 тис. мікроавтобусів і вантажопасажирських автомобілів на рік.

"До середини грудня ми можемо підписати договір. На будівництво заводу піде ще приблизно 18 місяців", - зазначив він.

Будівництвом заводу зацікавилася компанія Hyundai, розповіло джерело видання в Кабміні. Цю інформацію підтвердив президент Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах, який бере участь в переговорах. За його словами, уряд наполягає на локалізації виробництва не менше 50%, з поетапним підвищенням частки. Більшу частину коштів інвестує Hyundai, але планують залучати й українських приватних інвесторів.

ФОТОРЕПОРТАЖ: З'явились перші фото Hyundai Genesis Coupe

У нас вже є досвід співпраці з Hyundai в сфері поставок електропоїздів", - нагадав Кінах.

Він вважає, що Hyundai зможе поставляти свою продукцію з України до країн ЄС та СНД. В українському представництві Hyundai і в "Хюндай Моторс Україна" (дилер Hyundai) коментарів не надали.

У разі реалізації проекту він стане першим заводом закордонного автовиробника в Україні. Досі компанії лише ставали партнерами українських підприємств. Зате такі виробництва активно відкривають у Росії. Там вже діють заводи Toyota, Ford, Renault-Nissan, PSA Peugeot Citroen і Mitsubishi, Hyundai, Chevrolet та Opel.

Зараз ви читаєте новину «Hyundai хоче збудувати в Україні автомобільний завод». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути