вівторок, 04 жовтня 2011 10:52

"Газпром" приготував Україні відповідь на розірвання "газових" контрактів

"Газпром" приготував Україні відповідь на розірвання "газових" контрактів

У відповідь на відмову України закуповувати газ у Росії "Газпром" може почати його постачання через приватні компанії, якщо нинішні газові контракти будуть розірвані.

Про це повідомило високопоставлене джерело в Міністерстві енергетики та вугільної промислововсті, пише видання "Комерсант-Україна" у публікації "Газпром" шукає приватний шлях до Туреччини".

"Зараз все, що заважає монополії постачати газ своїм "дочкам", - це контракт з "Нафтогазом", що не дозволяє робити це прямо", - зазначив співрозмовник видання.

Однак, якщо договір буде розірваний через ліквідацію НАК, Україна може опинитися в ситуації, коли "Газпром" почне продавати газ безпосередньо своїм "дочкам" - "Газпромзбут-Україна" і "УкрГаз-Енерго".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Газпром" не піде на поступки у переговорах з Україною - експерт

Вони мають ліцензії на продаж 21 млрд куб. м газу на рік.

Нагадаємо, раніше "Газпром" заявив, що планує продавати газ, від якого відмовилася турецька Botas, незалежним гравцям газового ринку Туреччини.

Як пояснили в компанії, під "існуючими партнерами" "Газпрому" в Туреччині розуміють Shell Energy AS, Bosphorus Gas AS, Enerco Enerji ASі Avrasya Gaz A.S.

Зараз ви читаєте новину «"Газпром" приготував Україні відповідь на розірвання "газових" контрактів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути