середа, 20 липня 2011 15:49

EX.ua запровадить плату вже у серпні

EX.ua запровадить плату вже у серпні

У серпні портал обміну інформацією EX.ua запустить платний розділ з легальним контентом. Про це на зустрічі з журналістами заявили спікери EX.ua Юрій Пісковий та Валерій Вавілов. Абонентна плата за користування буде складати близько10 грн на місяць - залежно від способу оплати. Спочатку там буде декілька тисяч різних файлів, але список буде постійно оновлюватися.

"У нас уже є низка домовленостей з українськими, російськими і західними правовласниками про платне розповсюдження контенту, - зауважив Пісковий. - Ми ведемо роботу над створенням нового, платного розділу сайту, і скоро плануємо його запустити у тестовому режимі".

Створення платної платформи не означає, що інформацію на EX.ua можна буде отримати лише за гроші. Безкоштовний розділ залишиться, і буде працювати в тому ж форматі, у якому працював з дня заснування EX.ua.

"Перейти на абонентську плату вигідніше і для користувачів, і для правовласників, - запевнив Gazeta.ua Валерій Вавілов. - Ідея в тому, аби піратам було невигідно викладати нелегальний контент, а користувачу невигідно безкоштовно його споживати. Безкоштовний контент в інтернеті важкодоступний, знаходиться у недоступних місцях, наприклад, торентах. Аби його скачати потрібно спеціально встановлювати програми. Насправді 80% користувачів інтернету не вміють це робити, приходиться звати Васю з сусіднього під'їзду, аби допоміг. Якщо навіть зареєструватись і успішно скачати хоча би 2 фільми, то потім треба залишати ввімкненим комп'ютер, ставати на роздачу. А це небезпечно, можуть проникнути віруси, інтернет-черви. Навіщо так ризикувати, якщо можна заплатити 10 грн. Це легально, з гарантованою якістю, хорошим звуком - можна буде дивитися на великому телевізорі. Це дешевше, ніж в кіно сходити".

Сервіс обміну інформацією в Україні - EX.ua - був запущений у 2009 році. Аудиторія EX.ua досягає 6 млн користувачів, у день портал відвідує близько 800 тис осіб.

Зараз ви читаєте новину «EX.ua запровадить плату вже у серпні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути