Ексклюзиви
понеділок, 23 січня 2012 13:28

Євросоюз зберіг найвищий кредитний рейтинг

Євросоюз зберіг найвищий кредитний рейтинг

Довгостроковий і короткостроковий кредитний рейтинг Євросоюзу "AAA/A-1 +" підтверджено міжнародним рейтинговим агентством Standard & Poor's (S&P).

Про це повідомила прес-служба агентства.

На думку S&P, кілька рівнів захисту боргу Європейського Союзу (ЄС) достатні, щоб компенсувати поточне погіршення. Його агентство бачить у кредитоспроможності держав-членів ЄС. S&P наголосило, що рейтинги ЄС відокремлені від держав-членів союзу, і не є вищими для кожного з його членів.

Агентство також видалило довгостроковий кредитний рейтинг ЄС зі списку на перегляд з негативним прогнозом, куди він був поміщений 7 грудня 2011 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Газові" переговори ставлять під загрозу опалювальний сезон - експерти

При цьому "негативний" прогноз по рейтингу ЄС частково відображає "негативний" прогноз по 16 з 27 держав-членів ЄС.

Нагадаємо, раніше 14 січня, S&P зробило різні рейтингові зміни у ставленні 16 країн єврозони. Зокрема, на 2 ступені знижені довгострокові суверенні кредитні рейтинги Італії, Іспанії, Кіпру та Португалії. На один щабель знижені аналогічні рейтинги Австрії, Мальти, Словаччини, Словенії і Франції. Підтверджено рейтинги Бельгії, Німеччини, Ірландії, Люксембургу, Нідерландів, Фінляндії та Естонії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Економісти пророкують подальше ослаблення євро

Всі рейтинги були виключені зі списку на перегляд з можливим пониженням, куди були поміщені 5 грудня 2011 За винятком Німеччини та Словаччини ("стабільний"), прогноз за рейтингами всіх країн "негативний".

Нині довгострокові/короткострокові суверенні рейтинги перерахованих країн єврозони мають такі позиції (в дужках - попереднє значення, для тих країн, чий рейтинг був змінений): Австрія AA+/A-1+ (AAA/A-1+), Бельгія AA/A-1+, Німеччина AAA/A-1+, Ірландія BBB+/A-2, Іспанія A/A-1 (AA-/A-1+), Італія BBB+ / A-2 (A/A-1), Кіпр BB + / B (BBB/A-3), Люксембург AAA/A-1+, Мальта A-/A-2 (A/A-1), Нідерланди AAA/A-1 +, Португалія BB/B (BBB-/A-3), Словаччина A/A-1 (A+/A-1), Словенія A+/A-1 (AA-/A-1+), Фінляндія AAA/A-1+, Франція AA +/A-1+ (AAA/A-1+), Естонія AA-/A-1+.

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз зберіг найвищий кредитний рейтинг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути