четвер, 10 листопада 2011 10:30

Європейці пророкують Україні втрату озимих через погоду

Європейці пророкують Україні втрату озимих через погоду

Метеорологічна ситуація в Україні, Угорщині та Румунії, де встановилася суха погода, що шкодить стану посівів, навряд чи покращиться наступного тижня. Опади у вигляді дощу пройдуть в регіоні не раніше 16 листопада.

Про це пише агентство Bloomberg з посиланням на підрозділ моніторингу сільськогосподарських культур Європейського Союзу.

Згідно з повідомленням, в Угорщині і на заході Румунії встановилася посушлива погода, в Україні та західній частині Росії, Німеччини, Польщі та Чехіті кількість опадів буде нижчою за середню норму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українську кукурудзу "притисло" рекордним врожаєм

Унаслідок несприятливих погодних умов урожай озимих культур в Україні може становити лише 20% від посіву за середньої норми 75%, повідомив вчора Гідрометцентр.

"Через тривалий дефіциту вологи з середини серпня осушився грунт в Угорщині, Румунії, Молдові та Україні, що створює додаткові труднощі при посівних роботах і в майбутньому стане на заваді збору врожаю озимих культур", - зазначено в повідомленні департаменту ЄС.

У той же час, згідно з прогнозом, опади очікуються у Франції, Іспанії та Великій Британії, що певною мірою компенсує дефіцит озимих в названих вище регіонах.

Крім того, у країнах Північної Африки, включаючи Алжир, який є другим за величиною імпортером пшениці в регіоні, відзначений аномально високий рівень опадів.

Зараз ви читаєте новину «Європейці пророкують Україні втрату озимих через погоду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути