Ексклюзиви
вівторок, 22 листопада 2011 09:42

Європа готова допомогти Греції черговими мільярдами євро

Європа готова допомогти Греції черговими мільярдами євро

Міністри фінансів єврозони готові схвалити виплату Греції чергового 8-мільярдного кредитного траншу в рамках чинної програми фінансової допомоги на найближчій зустрічі в кінці листопада.

Таку заяву зробив президент Європейської ради Херман ван Ромпей після зустрічі з новим прем'єр-міністром Греції Лукасом Пападемосом.

"Єврогрупа на найближчій зустрічі повинна домовитися про виплату Греції шостого кредитного траншу в рамках обумовленого в минулому році антикризового пакету на загальну суму в 110 мільярдів євро", - заявив ван Ромпей.

Він закликав грецькі політичні партії, що входять у коаліцію, не відступатися від завдань, переслідуваних урядом у рамках дотримання взятих на себе зобов'язань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через Грецію повториться хаос і криза, аналогічна російській у 1998 році - експерт

Крім того, він закликав європейських колег внести свій посильний внесок у справу вирішення боргової кризи Греції.

Передбачається, що президент Європейської ради мав на увазі допомогу з боку Європейського центробанку (ЄЦБ), проте безпосередньо регулятор він не згадав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європейська криза "заразила" Угорщину

"Що стосується ситуації в єврозоні загалом, очевидно, що ми переживаємо важкий період. Усі європейські інститути не повинні бути осторонь і зробити свій посильний внесок для відновлення стабільності та репутації Європи на фінансових ринках, створення робочих місць і стимулювання економічного зростання", - вважає ван Ромпей.

Зараз ви читаєте новину «Європа готова допомогти Греції черговими мільярдами євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути