вівторок, 27 березня 2012 11:33

Експерт: Обіцянки Януковича – це прайс-лист за голоси виборців

Експерт: Обіцянки Януковича – це прайс-лист за голоси виборців
Павло Розенко: Ініціативи Януковича не здатні реально змінити соціальну політику. Фото: glavcom.ua

Оголошені президентом Віктором Януковичем соціальні ініціативи є своєрідним переліком цін за голоси на майбутніх виборах.

Таку думку на прес-конференції висловив провідний експерт Центру Разумкова, екс-заступник міністра праці та соціальної політики України Павло Розенко.

"На мій погляд, соціальні ініціативи президента - це своєрідний прайс-лист, який оприлюднила влада, де кожна категорія виборців може знайти ціну за свій майбутній голос на прийдешніх парламентських виборах. Адже буквально по всіх категоріях малозабезпечених людей ідуть невеличкі виплати, які коливаються від 50 до 100 гривень. Таким чином, це банальна роздача певного державного ресурсу громадянам в обмін на позитивне голосування на виборах", - сказав експерт.

Розенко переконаний, що соцініціативи Януковича не здатні реально змінити соціальну політику держави. Мало того, вони не спрямовані на реформування соціальної сфери, а мають точковий і несистемний характер, додав фахівець.

"Минуло вже майже три тижні після оголошення соціальних ініціатив, але й досі ми не маємо чіткого розподілу, детальних розрахунків, звідки влада візьме гроші на їхню реалізацію. Натомість ми пам'ятаємо, що після проголошення ініціатив самі члени уряду називали абсолютно різні цифри. Починали від 8 мільярдів Ірини Акімової через 16 мільярдів і, закінчуючи 24 мільярдами, які назвав Микола Азаров. Вочевидь, на момент проголошення цих ініціатив елементарно не було розрахунків, де взяти кошти", - зазначив Розенко.

Він також додав, що зараз іде загальна риторика на тему підйому економіки, знаходження якогось додаткового ресурсу на митниці, в приватному секторі або деінде.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Уряду немає грошей навіть на виконання бюджету, а не те що на "покращення" - експерт

Проте соціальний розвиток і зростання економіки чітко розписаний в бюджеті країни на 2012 рік.

"За рахунок цих коштів вже сьогодні зафіксовано підняття або індексацію тих соціальних стандартів (прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати). Отже, на цей ресурс як додатковий влада розраховувати не може – він уже розписаний", – підкреслив експерт.

Зараз ви читаєте новину «Експерт: Обіцянки Януковича – це прайс-лист за голоси виборців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

38

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути