пʼятниця, 30 вересня 2011 10:16

Ціни на нафту підвищуються: Зі США прийшли позитивні новини

Ціни на нафту підвищуються: Зі США прийшли позитивні новини

Нафта дорожчає під час торгів у п'ятницю на тлі позитивної макроекономічної статистики зі США, яка дозволяє очікувати зростання попиту на паливо.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

Вартість листопадових ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до 7:29 у п'ятницю піднялася на $ 0,49 (0,6%) щодо закриття сесії 29 вересня - до $ 82,63 за барель.

За підсумками торгів у четвер WTI з поставкою в листопаді виросла в ціні на $ 0,88 (1,08%) - до $ 82,14 за барель. З початку місяця ціна контракту впала на 7%, а квартальне падіння вартості може стати найгіршим результатом з четвертого кварталу 2008 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нафтогаз" домовився з німцями оглянути Чорноморський шельф

Міністерство торгівлі США в четвер підвищило оцінку зростання ВВП у другому кварталі 2011 року до 1,3% у річному вираженні з 1%, в той час як аналітики очікували перегляду оцінки зростання ВВП до 1,2%.

Підвищення індексу PCE Core (Personal Consumption Expenditures, Excluding Food & Energy), який уважно відслідковує Федеральна резервна система при оцінці ризиків інфляції, становило минулого кварталу 2,3%. Раніше повідомляли про збільшення цього показника на 2,2%, експерти ж не очікували перегляду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Італійці зацікавилися газовими свердловинами в Україні

Крім того, темпи зростання споживчих витрат у минулому кварталі були переглянуті до 0,7% з 0,4%, інвестицій компаній в устаткування і програмне забезпечення - до 6,2% з 7,9%.

Котирування ф'ючерса на нафту Brent на листопад на лондонській біржі ICE Futures підвищилося в п'ятницю на $ 0,41 (0,39%) - до $ 104,36 за барель.

У четвер нафта Brent з постачанням в листопаді подорожчала на $ 0,14 (0,13%) - до $ 103,95 за барель.

Зараз ви читаєте новину «Ціни на нафту підвищуються: Зі США прийшли позитивні новини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути