вівторок, 19 червня 2012 14:49

Ціна золота сягнула максимуму за два тижні

Ціна золота сягнула максимуму за два тижні
Тройська унція золота в Лондоні сьогодні подорожчала на $5. Фото: aviles-finance.com

На готівковому ринку дорогоцінних металів в Лондоні ціна spot золота щодо її ранкового фіксингу (AM Fixing) сьогодні досягла максимуму майже за два тижні, встановившись вище $1628/унція.

Ціна AM Fixing по золоту в Лондоні сьогодні офіційно становить $1628,50/унція. Це її найвищий показник після 6 червня.

Тройська унція золота в Лондоні сьогодні подорожчала на $5, коректуючи за поточними цінами угод з золотом на терміновому ринку. Наразі на біржі COMEX ціна ф'ючерса на золото для контракту найближчого поставного місяця становить $1630,0/унція при діапазоні котирувань $1626,9-1634,3/унція.

Офіційна ціна золота на Товарній біржі Нью-Йорка COMEX за підсумками торгів 18 червня трохи знизилася через технічну корекцію. Тройська унція золота на COMEX подешевшала на $1,1, а офіційна ціна його активного ф'ючерсу (серпень) становила $1627/унція.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Приплив грошей на депозити скоротився – українці бояться падіння гривні

Ціна золота на COMEX напередодні істотно не змінилася. Золото подешевшало через ослаблення інтересу до покупок. За попередні шість сесій (15, 14, 13, 12, 11 і 8 червня) офіційна ціна золота на COMEX виросла майже на $40/унція (+2,5%) і досягла максимального значення за півтора тижні - $1628,1/унція.

Знижений попит на золото був також додатково обумовлений помітним зміцненням позицій американського долара на FOREX. Нагадаємо, з 12 березня офіційна ціна золота на COMEX залишається нижче рівня $1700/унція. У тому числі на торгах 16 травня котирування золота впали до найнижчого значення з початку липня 2011 року - до $1526,7/унція.

Зараз ви читаєте новину «Ціна золота сягнула максимуму за два тижні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути