вівторок, 06 грудня 2011 12:12

Бойко і Міллер домовилися: Нові "газові" контракти будуть до Нового року

Бойко і Міллер домовилися: Нові "газові" контракти будуть до Нового року

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко і голова правління ВАТ "Газпром" (РФ) Олексій Міллер планують завершити оформлення домовленостей про розширення співпраці між країнами в газовій сфері до кінця 2011 року.

Як повідомила прес-служба Міненерговугілля, терміни оформлення домовленостей узгоджені під час зустрічі Бойка і Міллера в Москві 5 грудня.

Нагадаємо, Росія і Україна в 2009 році підписали довгострокові контракти на постачання і транзит російського газу. Після зміни влади Україна в 2010 році, керівництво країни заявило про "неринкові" умови контракту на поставку російського газу і почало переговори про зниження законтрактований ціни на газ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна поділиться "трубою" з Росією - експерти

У 2010 році Україна отримала "знижку" в $ 100 на 1 тис. куб.м. (обнулення російського експортного мита) в обмін на продовження перебування російського військового флоту в Криму.

Незважаючи на "знижку", ціна газу для України в 2011 році дорівнювала вартості для деяких європейських країн, хоча "плече доставки" палива в Україну значно менше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За російський газ Україна віддасть стратегічні об'єкти - експерт

Наприкінці вересня 2011 року президент України Віктор Янукович провів переговори з президентом РФ Дмитром Медведєвим і прем'єр-міністром Володимиром Путіним про зниження ціни газу для України.

Зараз ви читаєте новину «Бойко і Міллер домовилися: Нові "газові" контракти будуть до Нового року ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути