пʼятниця, 25 травня 2012 15:37

Без кредиту МВФ безболісно можна протриматись до осені - експерт

Без кредиту МВФ безболісно можна протриматись до осені - експерт
Ельдар Газізулін: зараз уряд навряд чи піде на умову МВФ підвищити тарифи на газ для населення. Фото: glavcom.ua

Без значних зовнішніх потрясінь економіка України може обійтися без чергового траншу кредиту Міжнародного валютного фонду (МВФ) до осені.

Таку думку висловив старший економіст Міжнародного центру перспективних досліджень Ільдар Газізулін у ефірі Першого ділового каналу.

"У нас є валютні резерви, які можна спалювати. Це не гарний сценарій, але якщо немає грошей, то треба це робити. Але нам треба повертати близько 3 мільярдів доларів тому ж МВФ за попередні періоди, коли ми брали гроші, у серпні та вересні цього року. Тому ризики зростають. Утім до осені ми теоретично протримаємося", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВВП України майже не зростає - НБУ

За його словами, попри певне погіршення макроекономічних показників, уряд навряд чи піде на умову МВФ підвищити тарифи на газ для населення.

"Щодо макропоказників, то насправді зараз ситуація у реальному секторі погіршується, іде уповільнення темпів зростання промисловості, валового внутрішнього продукту. Щодо платіжного балансу, то то там ситуація, нібито, покращилася дещо. Але всі розуміють, що це у будь-який момент може змінитися - ситуація у Європі та світі залишається складною. Не секрет, що головна вимога МВФ до України - це підвищення цін на газ. Вона лишається невиконаною. І досить малоймовірно, що уряд піде на цей крок до жовтня цього року", - зазначив Газізулін.

Зараз ви читаєте новину «Без кредиту МВФ безболісно можна протриматись до осені - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути