понеділок, 30 січня 2012 10:16

"Автоцивілка" подорожчає майже вдвічі - експерти

"Автоцивілка" подорожчає майже вдвічі - експерти

Вартість "автоцивілки" для більшості водіїв зросте через те, що регулятор страхового ринку Нацфінпослуг з 29 грудня 2011 ввів нові коригуючі коефіцієнти.

Їх страховики використовують при розрахунку цін на поліси ОСАГО, пише портал "Дело".

Найбільших змін зазнав "географічний" коефіцієнт. В результаті, за підрахунками комісії зі страхування Українського товариства фінансових аналітиків, найбільше ціна поліса виросла в наближених до Києва районних центрах - на 88%.

Значне зростання також відзначено у містах з населенням від 100 до 500 тис. і від 500 до 1 млн - більше 20%, а також у містах-мільйонниках і Києві - майже на 15%.

Ціна поліса буде збільшуватися не скрізь.

ФОТОРЕПОРТАЖ: З'явилися шпигунські фото нового покоління Hyundai ix45

"У регіонах вартість стає більш справедливою", - вважає голова комісії зі страхування Українського товариства фінансових аналітиків В'ячеслав Черняховський.

За словами генерального директора Асоціації страхувальників України Леоніда Хоріна, зміни вигідні членам МТСБУ.

"Ці зміни принесуть збільшення прибутку страховиків на 20-30%", - вважає він.

Така думку йде врозріз з офіційною позицією Нацфінпослуг, яка не передбачає зміни вартості послуг в результаті введення нових коефіцієнтів.

ФОТОРЕПОРТАЖ: В Україні почали продавати "жіночі" "Ланоси"

"Нацфінпослуг ретельно опрацювала пропозиції МТСБУ та з метою недопущення можливого зростання вартості поліса встановила коригувальні коефіцієнти в рамках діючих значень", - стверджує регулятор на своєму сайті.

Крім регіонального коефіцієнта, змінився також і показник за стаж водіння. Тепер він може коливатися в межах від 1,0 до 1,76.

Нагадаємо, більше половини виплат з "автоцивілки" не досягає 10 тис. грн.

Держфінпослуг планує затвердити максимальні розміри страхових виплат при оформленні ДТП з використанням європротоколу в обсязі 10 тис. грн. За словами учасників ринку, під цю суму підпадає 60-70% всіх відшкодувань по ОСАГО.

Зараз ви читаєте новину «"Автоцивілка" подорожчає майже вдвічі - експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути