четвер, 12 січня 2012 14:44

В Україні почали продавати "жіночі" "Ланоси"
5

Фото: Фото: Володимир Мукан

В автосалонах корпорації "Укравто" з'явилися седани та хетчбеки "ЗАЗ Ланос" із автоматичною коробкою передач.

Нові моделі обладнані сучасними 1,4-літровими двигунами американського автоконцерну "Дженерал моторз" потужністю 101 к.с. У міському циклі автомобіль споживає 7,9 л пального на 100 км.

З "автоматом" виробляють легковики тільки у повній комплектації: із кондиціонером, електричними склопідіймачами, центральним замком, гідропідсилювачем керма, протитуманними фарами та подушкою безпеки водія.

Машини також уперше в Україні обладнали обігрівом зовнішніх дзеркал і підігрівом сидінь.

Вартість седана "ланос" із "автоматом" — 95,56 тис. грн, що на 15,4 тис. грн дорожче від "ланоса" у повній комплектації із механічною коробкою передач.

На думку директора компанії "Авто-консалтинг" Олега Омельницького, ціна цього автомобіля виправдана.

"Бо сама автоматична коробка передач японської марки "Ейсін" достатньо дорога та й двигун "Дженерал Моторс" недешевий. Через те, що основні агрегати імпортні, дешевше продавати цю машину не вийде. Новий "ланос" користуватиметься попитом, бо з часом стає все менше автомобілів з ціною до 100 тисяч гривень, тим більше, з автоматичною коробкою передач", - сказав він.

В Україні крім "ЗАЗ Ланоса" продають близько двох-трьох моделей китайського виробництва, що обладнані автоматичною трансмісією й коштують менше 100 тис. грн.

"За класом ці машини нижче "ланоса". Автомобілі класу вітчизняного легковика з "автоматом" коштують дорожче 100 тисяч гривень", - зауважив Омельницький.

Директор консалтингової фірми "Кордапрофі" Євген Середницький вважає, що "ланоси" з автоматичною коробкою передач будуть популярними серед жінок.

"До того ж "ланос" зарекомендував себе як міцний, надійний і комфортний автомобіль, тому проблем із ним виникатиме мало. Однак АвтоЗАЗ пізно кинувся вдосконалювати цю модель. "Ланос" морально почав застарівати, треба починати робити нові моделі. А щодо автоматичної коробки передач, то це не новина для цієї моделі. "Ланоси" із автоматом випускалися у повній комплектації ще 1998 року. Та й у Польщі на вторинному ринку зараз багато таких, у них - ще салон обтягнутий шкірою", - розповів він.

Зараз ви читаєте новину «В Україні почали продавати "жіночі" "Ланоси"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути