четвер, 29 грудня 2016 11:56

Жирні кислоти та олії - засоби проти сухості шкіри взимку

Жирні кислоти та олії - засоби проти сухості шкіри взимку

Свербіння та лущення - одна з найпоширеніших зимових проблем. Це відбувається зі шкірою обличчя та тіла. Головна причина - зневоднення шкіри через сухе повітря та перепади температури. Також ситуація ускладнюється ослабленим захисним шаром організму.

Слід звернути увагу на раціон. Можливо, ви вживаєте мало жирних кислот омега-3 та омега-6. Вони необхідні для підтримки в нормі ліпідного бар'єру шкіри. Спробуйте їсти більше горіхів та різного насіння. В них міститься багато жирних кислот.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зимовий догляд: чотири засоби, які потрібно викинути з косметички

Для нічного догляду за шкірою віддайте перевагу олії, замість крему. Засіб інтенсивно живить шкіру, зміцнюючи ліпідний бар'єр. Олії нового покоління швидко вбираються та не залишають жирної плівки.

У холодний період варто частіше користуватися косметикою з гіалуроновою кислотою. Протягом дня збризкуйте обличчя термальною водою. Якщо є можливість, включайте зволожувач повітря. Під час опалювального сезону рівень вологості в приміщенні опускається нижче 40%. Шкіра страждає вже при 60%.

Взимку волосся потребує особливого догляду. Велике значення має хороший шампунь та кондиціонер. Але догляд цим не обмежується, важливо те, що ви робите. За словами стиліста Зої Ірвіна, аби мати глянцеві та товсті локони, слід робити щоденний масаж.
Зараз ви читаєте новину «Жирні кислоти та олії - засоби проти сухості шкіри взимку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути