Киянка Наталія Прийменко за тиждень безсольової дієти скинула 5 кг.
"За перші осінні місяці набрала кілька зайвих кілограмів. Подруга порадила сісти на безсольову дієту. Сказала, що можна їсти все і в будь-яких кількостях. Головне — повністю відмовитися від солі", - розповіла дівчина.
"Спочатку все хотілося посолити, бо смаку майже не відчувала. Кілька разів навіть снилося, що рясно посипаю страви сіллю. Перший тиждень страшно мучилася, то потім це відчуття минуло. Тепер м'ясо і риба мені смакують без солі", - додала вона.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дієтолог радить з'їдати 1-2 шматочки сала щодня
На прохання кореспондента Gazeta.ua дієтолог Владислав Карпенко розповідає про такий вид дієти.
"Без солі людський організм жити не може. Вона бере участь в обмінних процесах, допомагає в передачі нервових імпульсів, сіль потрібна для утворення соляної кислоти в шлунку.
Але це не означає, що страви потрібно обов'язково солити. Сіль в невеликих кількостях міститься майже в усіх продуктах харчування. Вона є в молоці, м'ясі, бобах, крупах, овочах і фруктах. Під час такої дієти щодня обов'язково слід з'їдати пучок зелені — петрушки, укропу, щавлю, зеленої цибулі або салату. У цих продуктах міститься найбільша кількість натрію і хлору", - сказав він.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До опівдня можна їсти усе - дієтологи
"Відмова від солі сприяє виведення з організму зайвої рідини. Це зменшує набряки і допомагає скинути зайву вагу. За тиждень такої дієти можна скинути від 3 до 5 кілограмів", - додав Владислав Карпенко.
Коментарі
2