Якщо пити забагато вина, чи іншого виду алкоголю, то це може спричинити проблеми з організмом.
Одна із них - алкогольна жирова хвороба печінки, пише Eat This, Not That
У такому випадку, найгіршим є безсимптомність хвороби. Лише на її початку можуть бути болі у верхній правій частині живота та втома. Властива тим, хто довго пив певний час. У жінок ризики захворіти більші, ніж в чоловіків.
До цирозу печінки також більше схильні жінки, особливо віком 25 – 34 роки, які п'ють алкоголь щодня.
Ще одна проблема - збільшується ризик депресії. Але помірні дози алкоголю, тобто не більше одного келиха вина в день знімають тривожність і знижують ризик депресивних станів.
Якщо зловживати алкоголем, то можна поправитись. Одна склянка червоного вина містить близько 125 калорій. Тобто випиваючи щовечора дві склянки вина, раціон збільшується на 1750 калорій щотижня.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дієтологиня назвала три найшкідливіші харчові звички
Збільшується ризик захворіти на серце чи померти.
Якщо пити вино помірно, то воно може бути навіть корисним. Дослідники встановили, що правильні дози знижують ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Келих вина на день може добре позначитися на здоров'ї серця. Дослідження показує, що це на 50 % знижує ризик серцево-судинних захворювань. Сухе червоне вино, наприклад, допомагає здолати психічні розлади й поганий настрій
Коментарі