Весняні дієти є небезпечними. Так вважає київський дієтолог Вікторія Закревська.
"Харчування повинно приносити задоволення і радість, лікувати і зміцнювати організм, а не руйнувати його. Особливо шкідливо сідати на дієту весною. Від цього почне сіктися і випадати волосся, слоїтимуться нігті, шкіра вкриється прищами. Організм за зиму втрачає багато вітамінів та мікроелементів. Навесні треба харчуватися неабияк правильно", - каже дієтолог Вікторія Петрівна.
Щоб добре почуватися, намагайтеся починати прийом їжі з овочевих страв. Навесні організм потребує великої кількості білків і кальцію.
"Не ігноруйте сигнали свого організму. Їжте побільше домашнього сиру, сметани, молока, а також рибу і яйця. Не забувайте споживати цитрусові, сухофрукти і горішки. В аптеці можете купити полівітамінний комплекс, але перед цим краще проконсультуватися з лікарем".
Дієтолог радить весною щодня вживати салати з моркви, топінамбуру і селери. Заправляти їх оливковою олією.
"Страви з топінамбуру – земляної груші – особливо корисні при цукровому діабеті. До того ж вони знижують рівень холестерину у крові. Якщо ви почнете харчуватися збалансовано, то будете набагато краще почуватися. Організм позитивно відреагує на такі приємні зміни у раціоні".
Тим, хто хоче після зими скинути зайві кілограми, радить відмовитися від солодощів та цукру.
"Замість них споживайте мед, горіхи, сухофрукти. Є ще один цікавий народний рецепт для схуднення, який навіть корисний для здоров'я. За півгодини до прийому їжі випийте півсклянки свіжого соку капусти. Через тиждень поступово збільшіть кількість соку до цілої склянки. Таку капустяну терапію можна проводити не довше 3 тижнів. Обов'язково дотримуйтеся у цей період збалансованого раціонального харчування".
Дієтолог Вікторія Петрівна також радить пити грейпфруктовий сік бажаючим позбутися лишніх сантиметрів на талії і стегнах. Для цього добре щодня випивати склянку соку з половини грейпфрукта і двох яблук.
Коментарі