вівторок, 28 вересня 2021 18:00

В яких продуктах знайти необхідний йод

В яких продуктах знайти необхідний йод
Квасоля або морська квасоля також вважається багатим джерелом йоду. Фото: pixabay

Коли в організмі недостатньо йоду, то це спричиняє низку проблем.

Наприклад, у дітей погано розвивається мозок, пише newsyou.

Також є психічні захворювання, проблеми з холестерином, летаргія, депресія, втома і порушення ваги. Надлишок йоду може призвести до гіпотиреозу або дефіциту гормону щитовидної залози. Важливо стежити за балансом йоду і їсти продукти, в яких його багато.

Наприклад, картопля — дешевий та корисний продукт із великим вмістом йоду.

Гімалайська кристалічна сіль, або сіра також містить цю речовину. Йод є у всіх видах кухонної солі, але вони зазвичай втрачають свої вроджені мінерали через обробку. А необроблена гімалайська сіль містить близько 500 мкг йоду.

Журавлина має антиоксидантні властивості та є багатим джерелом йоду. У 120 г журавлини близько 400 мкг йоду. Для денної норми слід з'їсти трохи ягід або випити склянку свіжого соку.

Квасоля або морська квасоля також вважається багатим джерелом йоду. У половині склянки темно-синьої квасолі близько 32 мкг йоду. У бобах також безліч клітковини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли і яку небезпеку несе для людини цукрозамінник

Ламінарії або водорості мають високий вміст йоду. Наприклад, в одній порції ламінарій в чотири рази більше йоду, ніж рекомендується вживати в добу. Можна додавати їх в суп або салати.

Якщо їсти забагато хліба, особливо білого, то можна поправитись і нашкодити організму. Є продукти, з якими його комбінувати не варто. Наприклад, з квашеною капустою, солоними овочами та фруктовими салатами. Інакше це викличе печію або розлад шлунку. Також хліб не можна їсти з варенням, бо буде надмірне газоутворення і здуття живота. Загалом хліб і солодощі - табу, бо це надмірне джерело вуглеводів.

Зараз ви читаєте новину «В яких продуктах знайти необхідний йод». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути