Ексклюзиви
понеділок, 26 квітня 2021 13:57

Телефон - основна помилка під час тренувань. Чому його треба тримати якомога далі

Телефон - основна помилка під час тренувань. Чому його треба тримати якомога далі
50% людей під час кардіотренування, тобто на еліпсі, велотренажері або біговій доріжці постійно дивляться в телефон. Фото: pixabay

Тренування, які допомагають підтримувати фізичну активність, мають бути ще і правильними.

Якщо їх виконати неправильно, то це завдасть шкоди організмові, а не сприятиме його користі, пише Zdorovia.com.ua.

За словами лікаря-невролога Валерія Черненка, деякі помилки в спортзалі можуть коштувати всього здоров'я. 50% людей під час кардіотренування, тобто на еліпсі, велотренажері або біговій доріжці, постійно дивляться в телефон. Такого категорично робити не можна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Десять методів, щоб втримати вагу після схуднення

"Якщо ви будете ходити, гуляти, тренуватися, дивлячись на екран телефону, травмуєте шию й матимете надалі з нею хронічні проблеми. А бігати з телефоном і зовсім заборонено. Болітиме шия, спина й голова", - сказав він.

Синдром "текстової" шиї (TextNeck) з'являється, якщо людина часто і тривалий час перебуває в "позі креветки"- дивиться в телефон або сидить за комп'ютером. Тоді на шию здійснюється навантаження в чотири рази більше за звичайне. Тоді людину може часто турбувати головний біль, постійна втома. Також можливі защемлення нерва, утворення грижі міжхребцевого диска. Через "текстову" шию швидше утвориться друге підборіддя.

Інтервальні тренування з високою інтенсивністю мають для схуднення кращий ефект, ніж довші, але не такі інтенсивні. Але експерти кажуть, що такий тип тренувань не для всіх. Інтервальні - це кардіотренування, що мають короткі інтенсивні цикли вправ і відновлення. Наприклад, вправи на велотренажері, біг, плавання й бокс.

Зараз ви читаєте новину «Телефон - основна помилка під час тренувань. Чому його треба тримати якомога далі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути