середа, 04 серпня 2021 23:46

Швидкість ходи має вплив на старіння організму - вчені

Швидкість ходи має вплив на старіння організму - вчені
Люди, які ходять повільно, вже в 45 років мають більш виражені ознаки вікових змін. Фото: pixabay

Те, з якою швидкістю ходить людина після 40 років задає темп її старінню.

Люди, які ходять повільно, старіють швидше: на їхніх обличчях раніше з'являються глибокі зморшки, а мозок зменшується в розмірах, пише JAMA Network Open.

Щоб оцінити загальний стан здоров'я, особливо у віці після 65 років, часто вимірюють швидкість ходи. Це гарний показник сили м'язів, функції легенів, балансу, сили хребта і зору. Старші люди рухаються повільно, бо є ризик деменції.

"Наше дослідження виявило, що повільна хода є сигналом певних проблем задовго до настання старості", — пояснив Террі Моффіт, професор з Королівського коледжу Лондона і Дюкського університету в США.

Люди, які ходять повільно, вже в 45 років мають більш виражені ознаки вікових змін: гірший стан легеневої тканини, зубів та імунної системи в порівнянні з тими, хто ходить швидко. Сканування мозку показало, що у повільніших людей в більшості випадків мозок має ознаки прискореного старіння.

Вчені вважають, що цей зв'язок формується ще в дитинстві. Вимірювання швидкості ходи в молодому віці може допомогти уникнути передчасного старіння. Зараз опрацьовують різні методи лікування - від низькокалорійних дієт до цукрознижуючих препаратів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Омолодження, краса, імунітет: смузі з петрушки має чудодійні властивості

Ті хто входить до групи ризику, зможуть змінювати свій спосіб життя, залишаючись молодими і здоровими, запевнили науковці.

Надлишок цукру також провокує старіння. Він підвищує тиск, ризик діабету, серцевих проблем і розвиток жирової хвороби печінки.

Зараз ви читаєте новину «Швидкість ходи має вплив на старіння організму - вчені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути