пʼятниця, 27 червня 2014 18:58

Зберегти красу шкіри під час подорожі допоможе мінеральна вода

Зберегти красу шкіри під час подорожі допоможе мінеральна вода

Подорожувати - це завжди прекрасно. Неважливо, відрядження це чи відпустка. Головне, щоб переліт не позначився на вашій красі.

Сухість і лущення шкіри

У чому причина?

Для нашої шкіри оптимальним вважається середовище, в якому вологість повітря становить 50%, в той час як на борту літака ця цифра ледь досягає 20%. Не дивно, що під час польоту організм швидко зневоднюється.

Як уникнути?

Застосовуйте правило трьох склянок: випивайте 250 грамів води на годину - до, під час та після польоту. (Звичайно, в цьому випадку краще вибрати місце біля проходу). Намагайтеся не пити чай і каву, ну і категоричне ні алкоголю - ці напої працюють як сечогінні засоби і зневоднюють організм. Щогодини зрошуйте обличчя термальною водою, а якщо її немає під рукою, використовуйте звичайну мінеральну. Потім, щоб волога не випаровувалася, нанесіть шар зволожуючого крему з гіалуроновою кислотою.

Набряклі ноги

У чому причина?

Тиск повітря в літаку набагато нижчий звичайного, а, як відомо, при падінні тиску внутрішні органи збільшуються в розмірах, особливо в нижній частині тіла. Погіршує ситуацію довге сидіння в одному положенні. Порушена циркуляція крові і тривала відсутність активності м'язів тіла призводить до застою рідини, а значить, руки і ноги дуже швидко набрякають.

Як уникнути?

Перед польотом нанесіть на ноги засіб, що знімає набряклість. У його складі повинні бути березове або кедрове масло - обидва компоненти сприяють поліпшенню відтоку рідини. Тісне взуття порушує циркуляцію рідини, тому не соромтеся його зняти і надіти вільні шкарпетки. Вставайте і прогулюйтеся кожні дві години, щоб поліпшити кровообіг. Уникайте продуктів, які утворюють гази: боби, капуста, пиво, солодкі фрукти, лактоза, смажена і жирна їжа.

Джетлаг

У чому причина?

Зміна часового поясу (більше двох годин) збиває ваші біологічні годинники, які підказують організму, коли потрібно відпочивати, а коли спати. Це призводить до безсоння, втрати апетиту і загальної втоми. Проблема особливо відчутна при нічних рейсах і великою різницею в часі.

Як уникнути?

Напередодні перельоту постарайтеся виспатися. Якщо летите вночі, спробуйте якомога швидше заснути. Щоб не заважало світло, одягніть маску для сну, а для розслаблення м'язів підкладіть під голову і руки щось м'яке. Приземлившись, одягніть сонцезахисні окуляри, і, якщо можливо, не знімайте їх пару годин. Таким чином можна обдурити свій мозок - при меншій кількості світла він легше адаптується до зміни часу.

Прищики

У чому причина?

Через кондиційоване сухе повітря в літаку, шкіра щоб компенсувати втрату вологи, запускає активну роботу сальних залоз. В результаті велика кількість шкірного жиру накопичується на її поверхні, стаючи для бактерій (яких чимало на борту літака) благодатним середовищем для розмноження і провокуючи запальні процеси.

Як уникнути?

Переліт не виключає правил звичної гігієни та щоденного ритуалу догляду за шкірою, особливо якщо це тривалий нічний політ. Змийте макіяж і протріть обличчя тоніком, щоб очистити пори і дозволити шкірі дихати. Потім нанесіть зволожуючий крем з позначкою noncomedogenic (не блокує пори). У вашій сумочці завжди повинен бути дезінфікуючий засіб. Використовуйте його, коли немає можливості помити руки, і постарайтеся поменше чіпати обличчя руками.

Нове місто, нові проблеми з волоссям

У чому причина?

У кожному регіоні вода відрізняється за своїми властивостями. Так, жорстка вода з підвищеним вмістом кальцієвих і магнієвих солей може надати локонам надмірну щільність, зробити їх сухим і тьмяним. М'яка вода, завдяки великій кількості натрію, робить пасма більш пухнастими, а укладання невиразним. До того ж у такій воді засоби очищення гірше вимиваються, через що волосся швидше забруднюються.

Як уникнути?

Якщо подорож коротка, всього кілька днів, можна обійтися сухим шампунем. А якщо все ж потрібно вимити голову, щоб мінімізувати вплив жорсткої води, спочатку промийте волосся питною водою з пляшки. Волосся, як губка, і, якщо ви попередньо його намочите, воно вже не зможе вбирати насичену кальцієм воду. При м'якій воді рятує масло для волосся і стайлінгові засоби з ефектом об'єму. Перед укладанням нанесіть мус для об'єму по всій довжині, а на кінчики додайте трохи олії, щоб надати пасмам щільності і сяйва.

Зараз ви читаєте новину «Зберегти красу шкіри під час подорожі допоможе мінеральна вода». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути