Їсти солодке треба не частіше, ніж раз чи два на тиждень.
ВООЗ не рекомендує їсти більше ніж 50 г доданого цукру на день, пише storinka.com.ua.
Експерти ж схиляються до думки, що цю кількість треба зменшити до 25 г. У середній порції млинців, наприклад, 30 г цукру. Також великою проблемою є те, що багато солодощів присутні в харчуванні школярів.
Для солодкого можна обрати альтернативу. Нею стануть ягоди та фрукти, або варіанти десертів з низьким вмістом цукру: желе, мармелад або пастила. Треба читати хімічний склад продукту і вміст у ньому цукру, простих вуглеводів.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як харчуватися після 40 років
Дієтологи радять не пропускати сніданки, але також ретельно обирати для них продукти.
Повніші жінки мають більше захисту від смерті через хвороби серця, ніж худі. Це довели науковці в дослідженні. Смертність від захворювань серця у жінок з великою м'язовою масою і високим вмістом жиру в організмі на 42% нижче порівняно з тими, у кого м'язів і жиру було мало.
Коментарі