Ексклюзиви
пʼятниця, 28 травня 2021 16:50

Шість буденних звичок, які псують волосся

Шість буденних звичок, які псують волосся
Спати на наволочці з нитки грубої скрутки приносить шкоду для волосся. Фото: pixabay

Проблеми з волоссям можуть бути через звичайні буденні звички.

Від деяких із них варто відмовитися, розповіла трихологиня Лариса Пономаренко в Instagram.

Вона назвала шість найпопулярніших звичок, які псують волосся. Одна з них - куріння. Воно сприяє окислювальним процесам в організмі, негативно впливає на органи дихання, шлунково-кишкового тракту і погіршує стан волосся.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відзначають день брюнеток: найяскравіші чорнявки українського шоубізу

Якщо довго не мити волосся, то це також погіршить його стан. Адже дехто помилково вважає: що рідше миєш, то менше воно жирніє. Насправді на жирній довго не митій шкірі голови може розвинутися грибок.

Часто використовувати сухий шампунь також не треба. Його абсорбуючі частинки чіпко приклеюються до волосся і потім зриваються при розчісуванні, розсочуючи локони.

Сон на наволочці з нитки грубої скрутки приносить шкоду для волосся. Обирати треба постільну білизну з сатину або шовку. Вона має м'яку, але гладку структуру. Груба скрутка нитки сприяє сухості та сплутуванню волосся.

Режим пиття ще один впливаючий на волосся фактор. Волоссю потрібна вода, як і кожній клітині нашого організму. Важливо, в чистому вигляді. Сік, чай, кава, супи - це їжа.

Для здорового вигляду волосся має бути корисне харчування. Воно не любить дієти чи обмеження. М'ясо, риба, рослинні олії, зелень, овочі та фрукти, цільні крупи та сухофрукти з горіхами - все це максимально корисно для волосся. Фаст-фуд і харчування на ходу - це шкідлива звичка. Так само як і різке схуднення або набір ваги. Переїдання або зловживання солодким може викликати інсулінорезистентність, діабет, ожиріння і випадіння волосся.

Для живлення волосся, м'якості, еластичності та шовковистості, використовують олії. Цей живильний компонент складається з рослинних жирів. Водночас вони не завжди бувають корисними й не всім підходять. Після використання деяких олій волосся стає жирним або, навпаки, з'являється сухість.

Зараз ви читаєте новину «Шість буденних звичок, які псують волосся». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути