Ексклюзиви
четвер, 24 вересня 2020 16:01

Синтетичні парфуми схожі на глянцеві картинки, а натуральні - на відьомське вариво - парфумер

Автор: Facebook
  Ідельні парфуми сполучають в собі натуральні і синтетичні компоненти - каже Ксандра Осініна
Ідельні парфуми сполучають в собі натуральні і синтетичні компоненти - каже Ксандра Осініна

Є дуже багато упередженості щодо натуральної або синтетичної сировини, з якої виготовляють парфуми. Парфумер Ксандра осініна вважає, що все залежить від ідеї та майстерності парфумера. Для Gazeta.ua вона розповіла про різницю між тими та іншими.

"Парфумерія працює з психікою. Це більше про мозок, ніж про хімічні речовини. Я хочу створювати аромати, які даватимуть певний настрій, і в першу чергу через себе можу це впіймати, чому мені з цим ароматом комфортно, а з цим тривожно, з цим м'язи напружені, а з цим я розслабляюся. Мені це приносить задоволення. Ношу будь-який аромат, якщо мені подобається. Але в мене правило – якщо аромат голосний чи специфічний, обмежуюся лише одним пшиком на згин ліктя чи під волосся. Більше – просто неввічливо, це вже порушення кордонів інших людей.

Коли я обираю парфум для себе, мене не дуже цікавить – синтетичний він чи натуральний, просто йду за відчуттями. Але при роботі з компонентами я для себе можу сформулювати деякі закономірності.

Коли в ароматі поєднані одночасно синтетичні та натуральні компоненти – композиція стає живою та реалістичною

Повністю синтетичні парфуми схожі на яскраві глянцеві картинки, такі собі шпалери для робочого столу комп'ютера чи пейзажі на календарях, такі ідеально прилизані, гладенькі, пласкуваті, але милі. А натуральні компоненти - це як відьомське вариво або бабусина настоянка для попереку. Саме так дуже часто сприймають повністю натуральні парфуми, саме через те, що в натуральних компонентах зазвичай є ще й лікувальні властивості, які використовують в народній медицині. А от коли в ароматі поєднані одночасно синтетичні та натуральні компоненти – композиція стає живою та реалістичною, багатомірною та грайливою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поділ парфумів на жіночі і чоловічі - умовність

До речі, це міф, що натуральні компоненти завжди дорожчі за синтетичні. Бувають такі сучасні цікаві штучні матеріали, які коштують як одні з найдорожчих натуральних. А є дешеві натуральні, при цьому високої якості, коли просто багато сировини, великий вміст в ній ефірної олії та простий метод видобуття. Ті ж натуральні цитруси дуже дешеві, а цікаві синтетичні набагато дорожчі", - поділилася секретами парфумерії Ксандра Осініна.

Українська парфумерія активно зміцнює позиції та прокладає шлях на західний ринок. Поки ж парфуми українського виробництва можна купити дешевше, ніж брендові, але різноманітність та якість продукції приємно дивує. Крім того, флакони мають стильний і привабливий вигляд, ними приємно користуватися і дарувати.

Зараз ви читаєте новину «Синтетичні парфуми схожі на глянцеві картинки, а натуральні - на відьомське вариво - парфумер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути