пʼятниця, 21 травня 2021 18:00

Продукти, які їсть людина впродовж дня, впливають на сон уночі

Продукти, які їсть людина впродовж дня, впливають на сон уночі
Те, що людина їсть кожного дня, може серйозно зіпсувати нічний відпочинок. Фото: pixabay

Є низка причин, через які можуть виникнути проблеми зі сном.

Не завжди людина може уявити, що дієта чи загалом спосіб харчування також упливають на сон, розповіла консультантка з харчування Лорен Мінхен.

За її словами, те, що людина їсть щодня, може серйозно зіпсувати нічний відпочинок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому корисно спати без подушки

"Їжа, яку ми їмо, впливає на сон через процес травлення, що призводить до стрибків цукру в крові й спричиняє секрецію інсуліну у відповідь на їжу. Якщо наші тіла занадто зайняті розщепленням важкої їжі, особливо якщо ми їмо одразу перед сном, міцного сну не буде", - каже фахівчиня.

Дієтологи рекомендують відмовитися від трьох звичок. Перша з них - пізня вечеря. Адже глибокий сон вимагає напівпорожнього шлунка. Його зайва наповненість може призвести до кислотного рефлексу, що негативно позначиться на сні.

Багато цукру. Вуглеводи часто стають причиною сонливості. Але, коли їх забагато, то це може мати зворотний ефект. Це негативно впливає на гормони сну, через що впродовж ночі людина частіше прокидається. Важливо раціонально розподіляти білки, жири й вуглеводи в раціоні.

Ще одна погана звичка - забагато пити перед сном. Вода - важлива складова організму. І її баланс необхідно підтримувати впродовж дня, а не випити все необхідне ввечері.

"Надмірне споживання води в пізній час може призвести до порушення сну, оскільки вам доведеться ходити вночі в туалет", - каже експертка.

Харчування багато важить для фігури, здорового й красивого вигляду. Дієтологи виділили продукти, від яких варто відмовитися, щоб не зруйнувати тіло. Одним із таких страв є пластівці на сніданок, які багато хто вважає хорошим варіантом. Дієтологиня Алісія Галвін вважає, що в більшості таких продуктів є цукор, штучні підсолоджувачі й барвники.

Зараз ви читаєте новину «Продукти, які їсть людина впродовж дня, впливають на сон уночі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути