У світі щодня приблизно випивають 2 млрд 100 млн чашок кави. Здебільшого вживають розчинну.
Цей різновид напою насправді багатьом не можна вживати, пише inc.com.
Є два способи приготування розчинної кави:
1. Довго варити, потім фільтрувати й випарювати.
2. Висушити вакуумом і зробити гранули.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які корисні властивості має шоколад
Розчинна кава може погано впливати на нервову систему. Адже людина звикає до неї. Фахівці називають цей ефект залежністю. Зазвичай у такому випадку людина без кави не може повноцінно працювати, почувається втомленою, роздратованою, сонною. Кавомани схильні до депресії, тривожності.
Шлунок також страждає від розчинної кави, тому що вона окислює організм. Це може спричинити гастрит, виразку. Кава - важкий продукт для печінки й підшлункової залози. Її не варто пити натще, бо відбувається інтоксикація організму. Краще випити її через 30-50 хв. після їди.
Розчинна кава погано впливає і на сечовий міхур. Напій зневоднює організм, бо має сечогінний ефект. А ще вимивається кальцій. Тому варто випити склянку води через 10-15 хв. після кави.
Розчинна кава шкодить людям із проблемами із серцем. Якщо зловживати нею, то й здорові люди почнуть відчувати серцеві проблеми. Особливо шкідлива в поєднанні із сигаретою.
З кави зазвичай починається ранок більшості людей. Вона багата на антиоксиданти, дає енергію й підтримує високу активність мозку. Напій має ще безліч додаткових переваг, які допоможуть посилити деякі прості звички. Якщо їх дотримуватися, то можна подбати про здоров'я зсередини й поліпшити зовнішній вигляд.
Коментарі