середа, 12 травня 2021 15:00

Не робіть так: перелік косметики, якою користуються неправильно

Не робіть так: перелік косметики, якою користуються неправильно
Одним із трьох б'юті-засоби, які можна використовувати неправильно є міцелярна вода. Фото: pixabay

Косметичні засоби для очищення, омолодження та зволоження шкіри мають свої властивості й правила застосування.

Це важливо, оскільки якщо використовувати засіб неправильно, то він не даватиме потрібного ефекту, пише Harper's Bazaar.

Одним із трьох б'юті-засобів, які є ризик використовувати неправильно, є міцелярна вода. Нею зазвичай змивають макіяж. Від лосьйону вона відрізняється тим, що не містить спирту. Замість нього має інші активні компоненти – міцели, що вбирають увесь бруд зі шкіри. Треба пам'ятати, що він усе ж залишатиметься на обличчі, якщо його не змити холодною водою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трійка продуктів, які шкодять шкірі

Також міцелярна вода може подразнювати шкіру, якщо довго контактує із нею. Це може стати причиною передчасних зморщок. За словами дерматологів, не варто очікувати від б'юті-засобу ефекту глибинного очищення, тому що це не його призначення.

Неправильно можна користуватись і маскою для обличчя. Не можна залишати маски на ніч на шкірі. Інакше не уникнути серйозних проблем із нею. Маски з тканини варто знімати ще до повного висихання. Інакше маска почне вбирати вологу зі шкіри, чим спричинить її сухість. Правило стосується й глиняних масок для обличчя. Їх потрібно наносити товстим шаром, щоб волога повільніше випаровувалася. Видаляти їх треба, коли маска ще липка, але не засохла на шкірі.

Термальна вода - ще один засіб, який часто використовують неправильно. Зазвичай її наносять на обличчя й тіло в теплу погоду, щоб наситити шкіру корисними мікроелементами й зволожити. Проте термальна вода, як і звичайна, випаровується з поверхні дерми, тому не може її зволожити. Щоб мати від популярного б'юті-засобу якомога більше користі, треба наносити його як другий етап щоденної рутини: після тоніка й перед кремом. Тоді шкіра зможе увібрати живильні й зволожувальні компоненти з термальної води.

Шкіра навколо очей навесні й улітку дуже вразлива. Саме в цей теплий період доводиться часто мружитися від сонця, через що утворюються зморшки. Появу зморшок прискорює недостатній догляд і захист. Експертка вивела чотири обов'язкові правила догляду за шкірою навколо очей, які допоможуть відтермінувати старіння.

Зараз ви читаєте новину «Не робіть так: перелік косметики, якою користуються неправильно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути