пʼятниця, 05 березня 2021 16:05

Назвали основні симптоми негативу жирів для організму

Назвали основні симптоми негативу жирів для організму
Якщо жирна їжа не засвоюється належним чином, товста кишка може виробляти надлишок рідини, що провокує діарею. Фото: pixabay

Багато корисних жирів в організмі також може мати негативний вплив на нього.

Можуть виникнути проблеми з сном, травленням та загальним самопочуттям, пише LIVESTRONG.com

Проте вживання занадто великої кількості жирів також може спричинити подібні симптоми. Жири важко розщеплюються, тому довше бродять в шлунку і можуть викликати відрижку, здуття живота або гази.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блогер назвав дієтичні продукти, від яких гладшають

Якщо жирна їжа не засвоюється належним чином, товста кишка може виробляти надлишок рідини, що провокує діарею. Така їжа має менше клітковини тому, діарея може бути не лише результатом дієти з високим вмістом жиру, але і нестачею клітковини.

Раціон з високим вмістом жирів може спричинити млявість або втому протягом дня.

Людина може поправитись від надмірного вживання корисних жирів, не дивлячись на те, що їх часто використовують як метод схуднення. Щоразу, коли є надлишок калорій, тіло набирає вагу, незалежно від того, що саме ви їсте. Враховуючи, що жири містять більше калорій, вони можуть легше призвести до надлишку калорій, ніж білки або вуглеводи.

Забагато жиру в організмі також призводить до тривожного сну.

"Жири – це поживні речовини, яка розщеплюються у вашій системі найдовше. Через це вони можуть вплинути на ваш відпочинок і порушити сон", – каже дієтолог Бонні Тауб-Дікс.

Коли людина спить, то тіло природним чином уповільнює травлення, саме тому більшість фахівців не радять їсти важку їжу перед сном.

Індійський студент 17-річний Шонак Сиддхарт Самант за 7 місяців втратив 55 кг. Він відмовився від шкідливих продуктів і почав займатися спортом. Раніше він важив 130 кг і йому не подобався власний вигляд. У студента виявили жирову хворобу печінки. Завдяки карантину, він змінив життя і схуд. Студент відмовився від всієї їжі на винос, уникає ресторанної їжі, перестав їсти солодке і випічку, пити газовану воду.

Зараз ви читаєте новину «Назвали основні симптоми негативу жирів для організму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути