Восени треба підтримувати імунітет і покращити раціон.
Корисною кашею в сезон застуд є перловка, розповіла консультантка з лікувального харчування Марина Кумеріна.
У ній міститься багато вітамінів. Ячмінь вважають складним вуглеводом, який дає довге почуття насичення та енергію. Також він не викликає різкі підйоми цукру, тому перловка добре підійде для людей з діабетом.
Кашу можна їсти на сніданок і як гарнір на обід.
Також є напій з перловки, який зміцнить імунітет. Перловку треба прожарити в духовці до золотистого кольору і перемолоти як каву. Так виходить злакова кава, яка буде корисна в період міжсезоння. При перших симптомах хвороби слід заварити таку каву і додати корицю й імбир для більшого лікарського ефекту.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Час волоських горіхів - назвали основну користь від них
Перловку варто готувати на воді, тому що молоко, цукор і масло збільшують калорійність страви. Кашу краще заздалегідь запарювати, так у неї збільшаться корисні властивості. Крупу потрібно залити водою мінімум на 2 год. або на ніч, щоб вивільнити фітинову кислоту, багато якої міститься в злаках, що перешкоджає засвоєнню вітамінів.
Від макаронів, картоплі чи білого рису можна поправитись. Продукти крохмалисті, містять багато простих вуглеводів, що збільшує цукор у крові. Якщо їсти ці продукти холодними, то їхня шкода значно зменшується.
Коментарі