четвер, 17 травня 2012 07:30

Мед лікує депресію, але викликає карієс

Мед лікує депресію, але викликає карієс
У меді є вітаміни В2, В6, пантотенова і фолієва кислоти, які тримають людський організм у тонусі. фото: organic-market.com.ua

"Медом лікуватися треба обережно. Дещо він вилікує, а дещо зруйнує", - каже лучанин Анатолій Карпук. Він 34 роки розводить бджоли.

"Якщо зібрались лікуватися медом, то не купуйте його надто багато. Свої лікувальні властивості мед втрачає через рік після того, як його викачали з сот".

Дає скуштувати свіжий квітковий мед. Це перший врожай у цьому році.

"Через рік у цьому меді на 20 відсотків зменшиться кількість глюкози і фруктози, вітаміни почнуть руйнуватись, і кількість сахарози і кислот збільшиться. У меді є йод, залізо, калій, кальцій, магній і фосфор. Вміст деяких мікроелементів точно відповідає їх концентрації в крові людини. Він особливо корисний дітям, спортсменам і людям старшого віку".

За рік Анатолій Павлович викачує по 100-150 л меду. Продає на місцевому ринку.

"У мене син працює будівельником в Києві. Коли приїжджає, я йому роблю медову терапію – годую сиром з медом, дружина пече медовик, у чай замість цукру даємо тільки мед. За день у нього втому рукою знімає – мед є найліпшим наповнювачем життєвих сил. Двічі на рік відношу кілька 3-літрових бутлів меду у луцьку дитячу лікарню. Він не тільки лікує хвороби, але й виводить людей з довгорічних депресій"

Пасічник каже, що мед ніколи не пліснявіє.

"Псується той мед, який був розведений з цукром. А натуральному не загрожує нічого. Греки і римляни колись у меді м'ясо зберігали, аби не псувалось. Якщо у меді і заведуться якісь грибки, то самі гинуть. На цьому і перевіряється бактерицидна дія меду".

Дістає з полиці посібник про мед. Зачитує розділ про вживання меду у профілактичних цілях.

"У чайній ложці меду 35 калорій. Це стільки ж, як у ложці цукру. Але мед містить необхідні організму вітаміни, мінерали та амінокислоти. Якщо хоч двічі на тиждень їсти мед, можете забути про простуди. У меді є вітаміни В2, В6, пантотенова і фолієва кислоти, які тримають людський організм у тонусі".

За канонами медолікування, добова норма меду для дорослої людини - 100 г.

"Цю кількість слід розподіляти таким чином: вранці з'їдати 30 грам, вдень - 40 грам, увечері – ще 30 грам. Приймати мед слід за 2 години до прийому їжі або через 3 години після сніданку чи обіду. Дітям можна давати мед по чайній ложці - приблизно по 30 грамів на день. Довго проводити медолікування не варто. Після місяця сеансу робіть перерву на 2 тижні. Весь час консультуйтеся з лікарем, бо самолікування може вилізти боком".

Після того, як поїли меду, обов'язково прополоскайте рот.

"Мед викликає карієс. Якщо рот не полоскати, то зіпсує зуби швидше, ніж цукор. Він буквально прилипає до емалі".

Багато людей, не знають, що мають алергію на мед.

"В алергетиків мед може спровокувати серйозні алергічні реакції. Навіть від чайної ложки меду у таких людей буде свербіти шкіра, підніметься температура, турбуватиме нудота і запаморочення".

Зараз ви читаєте новину «Мед лікує депресію, але викликає карієс ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути