вівторок, 07 вересня 2021 23:46

Лайфхаки, щоб косметика служила довше

Лайфхаки, щоб косметика служила довше
Більшість засобів розроблені з урахуванням зберігання при кімнатній температурі. Фото: pixabay

Щоб не викидати стару косметику, якої ще залишилось багато, можна її зберегти якісною завдяки певним правилам.

Перше, що слід зробити - перевірити термін зберігання, розповіла косметологиня Ольга Петруніна на сторінці в Instagram.

При правильних умовах зберігання до цього терміну сміливо можна додавати ще до пів року додаткового зберігання і не турбуватися про якість і властивості продукту, за словами фахівчині.

Необхідно, щоб цей засіб був щільно закритий. Якщо упаковка з дозаторами, то засіб не контактує з киснем, тому може зберігатися ще довше.

Також варто уточнити умови зберігання і температурний режим, який вказано. Якщо 5-25 градусів, то треба зберігати при кімнатній температурі, в сухому прохолодному місці. Тоді не можна на підвіконні під відкритими променями сонця, не в парильні, не в холодильнику. У холодильник можна поставити, якщо на упаковці пише температура нижче 5 градусів.

Більшість засобів розроблені з урахуванням зберігання при кімнатній температурі. А якщо температура буде занадто низькою, вони можуть втратити свої властивості, розшаруватися. Тобто зберігання в холодильнику навпаки може скоротити термін їх використання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що провокує старіння організму - відповідь косметологині

Ще на упаковці має бути значок "Пісочний годинник". Він означає термін, до закінчення якого засіб зберігає всі свої властивості.

Після жаркого літа шкіра потребує інтенсивного зволоження, боротьби з пігментацією, зморшками. Тому згідно з цими змінами треба планувати догляд. Після спекотного літнього сезону в шкіри можуть з'явитися нові завдання: інтенсивне зволоження після спекотного сонця, боротьба з пігментацією, що проявилася, поява зморшок в результаті впливу УФ. Відповідно догляд вибудовуватиметься, враховуючи ці зміни.

Зараз ви читаєте новину «Лайфхаки, щоб косметика служила довше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути