Куркума має багато корисних властивостей.
Вона сприяє профілактиці раку й може знизити ризик хвороб серця, пише sayyes.
Також ця спеція допомагає боротись із хронічними захворюваннями. У ній міститься багато активних хімічних речовин. Наприклад, куркумін - потужний антиоксидант, що має яскраво виражену протизапальну дію.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому треба їсти ложку меду на день
Куркума запобігає захворюванням головного мозку. Учені підтвердили її ефективність у лікуванні депресії.
Важливо, що спеція сповільнює старіння. Окислювальний стрес, тобто надлишок в організмі вільних радикалів, є чинником, що прискорює старіння. Куркума здатна з цим боротися.
Спеція також захищає печінку від пошкоджень. Регулярне вживання куркуміну знижує ризик і зупиняє розвиток різних хвороб печінки: неалкогольної жирової хвороби печінки, фіброзу, цирозу.
Кальцій, який є в молочних продуктах, сприяє профілактиці каменів у нирках. Також це профілактика раку кишечника, кровотворення, нервової та м'язової систем, контроль тиску крові, здоров'я кісток і ясен.
Коментарі