Американські вчені назвали найкорисніші каші, які варто їсти під час дієти. Серед круп - овес, ячмінь і коричневий рис.
Вони містять більше клітковини і мікроелементів, завдяки чому сприяють зниженню маси тіла і зменшують ризик розвитку захворювань серцево-судинної системи, пише newsyou.info.
Вчені влаштували експеримент за участю 81 людини у віці 40-65 років. Спочатку два тижні учасники їли однакові продукти, що містять оброблене зерно. Потім добровольців розділили: частину з них залишилася на колишньому харчуванні, тоді як інша частина почала їсти тільки страви з цільного необробленого зерна. За вмістом білків, жирів і вуглеводів раціон в двох цих групах був однаковим.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3 зимових дієти, які допомагають швидко схуднути
В людей, які їли багато цільнозернових продуктів, кишечник містив більшу кількість бактерій Lachnospiraceae і менше - Enterbacteriaceae. Таке співвідношення мікроорганізмів забезпечило нормальний pH і зняло запалення і кишечнику. Також ця цільного зерна призвела до зниження рівня споживаних калорій.
"Ефект від вживання цільнозернових продуктів призводить до зниження загальної енергетичної цінності щоденного раціону на приблизно сто кілокалорій, що еквівалентно інтенсивної ходьбі протягом півгодини", - констатували вчені.
Грейпфрут, яблуко і апельсин радять їсти під час дієти. Однак не варто зловживати цитрусовими - це може негативно позначитися на печінці і стані кишечника.
Коментарі