пʼятниця, 26 лютого 2021 18:00

Як боротись із сухістю шкіри в домашніх умовах

Як боротись із сухістю шкіри в домашніх умовах
Незалежно від причин сухості шкіри, треба дотримуватися загальних правил догляду обличчя в домашніх умовах. Фото: pixabay

Сухість шкіри обличчя - це популярна проблема, яка завдає клопотів.

Через це колір обличчя тьмяніє, воно стягнуте, особливо після прогулянки на сонці, вітрі, або морозі, шкіра лущиться, пише Slovesa.

До того ж, суха шкіра має здатність старіти швидше, ніж нормальна або змішаного типу. Причини сухої шкіри обличчя можуть бути різні, від вроджених до набутих. Але їх треба визначити, аби знати, як ефективно і правильно боротись з проблемою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Косметолог назвала помилки при догляді за шкірою взимку

Звідки береться суха шкіра: погана спадковість, шкірні та інші захворювання, тривале і часте перебування на сонці, морозі, неправильно підібрана косметика та засоби догляду, харчування і питний режим, пересушене повітря в приміщенні.

Якщо причиною є хвороба, то треба звернутись до лікаря, при всіх інших пунктах, ситуацію можна виправити. Втім, незалежно від причин сухості шкіри, треба дотримуватися загальних правил догляду обличчя в домашніх умовах.

Одне з них - змивати макіяж міцелярною водою перед сном. Можна скористатися гідрофільним маслом або косметичним молочком, тоді сполоснути обличчя мінеральною або очищеною питною водою.

Власникам сухої шкіри рекомендують не користуватись скрабами з великими абразивними частинками. При потребі можна обрати м'які ексфоліанти.

Не варто користуватись косметикою з вмістом ретинолу. Склад косметики зазвичай вказаний на упаковці. Спеціальні засоби для сухої шкіри зранку і ввечері матимуть позитивний вплив. Як правило, на упаковці є позначки "денний крем", "нічний крем" та інші розпізнавальні знаки.

Треба робити різні маски для сухої шкіри в різні дні. Потрібен запас зволожуючих, живильних, тонізуючих, вітамінних масок. Пити півтора-два літри чистої питної води в день.
До харчування додати жирну рибу, птицю, яйця, горіхи, насіння, лляне масло, гарбуз, а також моркву, огірки. Іноді їсти авокадо, манго, папайю.

Часто в дзеркалі можна побачити набряклість, темні кола під очима, навіть після хорошого сну. Причиною може бути спосіб життя, тобто це можна змінити. Водночас ці неприємності можуть також збільшуватися віком і генетичною схильністю. А ще це можуть бути симптоми певних захворювань, наприклад, сигналом, що щось не так із щитовидною залозою.



Зараз ви читаєте новину «Як боротись із сухістю шкіри в домашніх умовах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути