Ексклюзиви
субота, 18 січня 2014 10:15

Через дощову зиму жінки здають шуби у холодильник

Через дощову зиму жінки здають шуби у холодильник
фото: http://antonovich-home.com/

Василь Колесник із Харкова орендує приміщення на 100 кв. м, де відкрив хімчистку і холодильник для зберігання хутряних виробів. Раніше приймав хутро на зберігання з квітня по листопад.

"Ще ніколи не мав стільки клієнтів взимку, - розказує Колесник. – Раніше взимку хутро навпаки тільки забирали. Тепер через теплу зиму жінки здають шуби у холодильник, аби не займали місце у шафі. Без снігу на таку брудну і вологу погоду шкода одягати дорогу шубу. Майже щодня йде дощ. Від просихання хутра у домашніх умовах воно зношується удвічі швидше".

Колесник витратив $30 тис. - більше 240 тис. грн, щоб обладнати хімчистку і холодильник. Купив кондиціонери, обладнання для сухого чищення і аквачистки, компресор, парогенератор, кабіну для зачистки і виведення плям, пароповітряний манекен для верхнього одягу.

"Зберігати шуби вдома не варто, - говорить Колесник. – Хутро залежується і псується, бо у квартирі важко витримати необхідну вологість і температуру. Одна клієнтка Олена привезла норкову шубу і лисячу жилетку. Каже, що у її квартирі зараз 25 градусів тепла. Для хутра така температура не допустима".

Одну з кімнат переобладнав під холодильник. Температура там +10 С, вологість  - 50 відсотків, ведеться трикратний обіг повітря. На вішалках висять вісім хутряних жилеток, чотири норкові шуби, дві з овчини та одна каракулева.

"Через неправильне зберігання хутра вдома, воно вицвітає і робиться ламким. Шуба може швидко облисіти. За два року я зберігав близько сотні шуб".

Купити холодильник для шуб можна в інтернеті. Таку герметичну установку можна придбати від $ 5 тис. – понад 40 тис. грн. За формою вона нагадує шафу. Температура у холодильнику не піднімається вище 4 градусів.

У кімнаті-холодильнику Колесника шубу можна зберігати хоч до наступної зими. Обійдеться послуга у 2 проценти від вартості виробу щомісяця. Наприклад, шуба з мутона, яка коштує від 5 тисяч гривень, може зберігатися за 100 і більше гривень в місяць. Стільки ж обійдеться зберігання виробу з бобра, нутрії і лисиці. У двічі-тричі дорожче обійдеться зберігання норки, каракуля та видри.

Якщо шубу здають на зберігання хоча б на півроку, власник дає 20 відсотків знижки на хімчистку.

Зараз ви читаєте новину «Через дощову зиму жінки здають шуби у холодильник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути