середа, 07 червня 2023 17:14

Інгредієнти знайдуться у кожному домі: п'ять масок від чорних цяток в домашніх умовах

Інгредієнти знайдуться у кожному домі: п'ять масок від чорних цяток в домашніх умовах
Маски від прищів та чорних цяток у домашніх умовах. Фото: Pinterest

Догляд за станом своєї шкіри – важливий етап щоденних ритуалів.

Здоровий вигляд шкіри в основному залежить від харчування та самопочуття. Пришвидшити результат допоможуть маски і скраби.

Gazeta.ua підібрала п'ять масок для обличчя, шиї та зони декольте, які можна зробити в домашніх умовах.

Маска з глини

Глина – універсальний продукт для створення масок. Вона вбирає шкідливі компоненти та очищає шкірний покрив від токсинів. Крім цього, глина знімає запальні процеси. Для маски можна використовувати будь-яку косметичну глину, що продається у аптеках. Вартість одного пакетика стартує від 15 грн, а вистачає його на декілька разів.

Щоб не пересушити шкіру, косметологи рекомендують змішувати глину з молоком чи рослинними оліями. Маску потрібно наносити на все обличчя і тримати до 15 хв. Такі маски варто використовувати протягом тижня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для чого SPF та скільки разів умиватися: як доглядати за обличчям влітку

Маска з яєчним білком

Яєчний білок допомагає позбутися висипань та запобігти новим запаленням на шкірі. Для приготування маски потрібно у збитий білок додати лимонний сік чи ефірне масло. Нанести суміш на шкіру обличчя і тримати не більше 20 хв.

Маска з меду і яблука

Така суміш допоможе зробити вашу шкіру м'якою та пружною. Для створення маски знадобиться невелике яблуко та п'ять чайних ложок рідкого меду. Яблуко потрібно потерти на терці та змішати з медом. На обличчі суміш можна тримати до півтори год. Змивати холодною водою.

Кефірна маска

Маска підійде для тих, у кого є чорні цятки. Суміш пом'якшує та живить шкіру обличчя. Для приготування потрібно взяти рідкий мед і сік лимона в рівних частинах, і вдвічі більше кефіру. Перемішати. Потім масажними рухами наносити на обличчя. Через 10 хв маску змити холодною водою.

Маска на основі фруктів

Основним компонентом суміші може стати пюре яблука, полуниці, банана або сік моркви. До цих компонентів можна додавати рослинні масла омолоджуючої дії. Всі компоненти потрібно змішати і нанести на обличчя на 20-25 хв.

Темні кола під очима зазвичай маскують косметикою. Але цей метод не вирішує основно проблему – набряки. Позбутися набряків, а з ними і "мішків", допоможуть народні методи. Найефективнішим способом залишаються різноманітні маски. Їх можна робити з того, що є під рукою.

Зараз ви читаєте новину «Інгредієнти знайдуться у кожному домі: п'ять масок від чорних цяток в домашніх умовах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути