Ексклюзиви
неділя, 29 квітня 2012 17:17

Холецистит виявляють по нальоту на язиці

"Через технічну помилку у другому абзаці тексту було допущено неточність, а саме - замість "холецестит - це запалення жовчного міхура" було написано "холецестит - це запалення сечового міхура", що не э вірним. Помилка допущена виключно з вини автора статті, а не героя публікації.

Гастроентеролог столичного військового госпіталю 50-річний Юрій Кійченко каже, холецистит виявляє мало не у кожного другого пацієнта. Гострий холецистит виникає через жовчокам'яну хворобу, але частіше - через неправильне харчування.

Автор: Фото: Катерина Гончарова
  Гастроентеролог столичного військового госпіталю Юрій Кійченко оглядає язик пацієнта. Якщо є сильний білий наліт, просить здати аналізи на холецистит.
Гастроентеролог столичного військового госпіталю Юрій Кійченко оглядає язик пацієнта. Якщо є сильний білий наліт, просить здати аналізи на холецистит.

Холецистит - це гостре запалення стінок сечового міхура. Зазвичай призначаю протизапальні засоби. Якщо болі не проходять, додатково виписую антибіотики. Їх треба пити 2 рази на добу протягом 10 днів, - розповідає лікар.

Треба їсти якнайменше вуглеводів: солодощів, виробів із борошна. Харчуватися важливо не менше 3 разів на день невеликими порціями, щоб не порушувати режим харчування. Корисно в кінці лікування поїхати на курорт, попити мінеральні води. Найкращий строк лікування водою - 21-24 дні. Після цього треба знову здати аналізи крові і сечі, щоб порівняти результати. На початку лікування краще поголодати 3-4 дні.

При холециститі важливо дотримуватися дієти, бо інакше лікування не допоможе. Ми ж не виходимо на вулицю, вдягнувши лише куртку. Треба ще одягти черевики, штани. Так і тут: якщо лише пити таблетки, лікування не буде повноцінним.

Треба їсти продукти, у яких багато солей магнію. Їх багато у гречаній крупі, овочах і фруктах. Солі магнію допомагають виділити жовч, зменшують біль, знімають спазм сечового міхура. Хворим треба їсти невеликими порціями по 5 разів на день. Не можна вживати ковбасу, соуси, бобові. Їжу перед вживанням треба трохи підігріти. А ті страви, що будуть на новорічному столі - хворим на холецистит взагалі ні в якому разі їсти не можна.

Зараз є дуже багато неякісних харчів. У хліб часто додають термостабільні дріжджі, які викликають здуття і бурчання у шлунку. Для травлення найкраще їсти висівковий хліб.

Треба регулярно перевірятися у гастроентеролога, бо може проходити без симптомів коли має латентну форму. Нічого при цьому не болить, але можуть бути невеликі алергічні висипання на тілі, почервоніння. А коли холецистит загострюється, у правому підребер'ї сильно болить, особливо коли людина вдихає.

 

 

Зараз ви читаєте новину «Холецистит виявляють по нальоту на язиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути