неділя, 26 січня 2014 11:00

Для спальні у стилі хай-тек купують ліжка із темного дерева
5

Фото: фото: Соломія Наумчук

Ліжко українці купують усередньому раз на 10 років. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла продавець меблів Вікторія Янюк.

"Насправді дуже важко визначити, на які ліжка зараз найбільший попит, - говорить Янюк. – Люди однаково часто купують як ковані, так і дерев'яні ліжка. У таких меблях на моду покладатися не можна, бо така річ служить не рік і не два. Ліжко повинне не тільки гарно вписуватися в інтер'єр, але й бути зручним. Має пасувати до різного інтер'єру, навіть якщо раптом ви захочете змінити шпалери чи перефарбувати стіни".

Той, хто хоче створити спальню в антикварному стилі, обирає ковані ліжка. У кого кімната в стилі хай-тек, купує ліжка з темного дерева – зебрано чи венге.

"Користуються популярністю такі собі "розумні" ліжка зі стереосистемами, ліжка-шафи та ліжка-подіуми, - каже Янюк. - Часто замовники віддають перевагу контрастним кольорам у палітрі ліжка. Головне для багатьох – це дизайн стінки, як в голові, так і в ногах. В одних моделях вона дерев'яна, в інших - обтягнута шкірою чи тканиною".

Оббивку та оздоблення замовник вибирає на свій смак.

"Недавно одна клієнтка прийшла купувати ліжко з дизайнером. Під нього вже стиліст шукала у спальню покривала, подушки та портьєри. Хоча атласні і оксамитові оббивки зараз запитують рідко. Доволі часто запитують ліжка зі шкіряними, дерев'яними і металевими узголів'ями".
Відкидні ліжка купують власники маленьких квартир.

"Ліжка-шафи запитують часто. Вранці таке ліжко можна навіть не застилати, а просто перевести з горизонтального у вертикальне положення. Такі беруть і в дитячі кімнати. Вони, як правило, менші, ніж спальні у батьків. Щоб дитина мала більше простору, ліжко на день перетворюють у шафу. Дітям також часто замовляють ліжка-іграшки – у вигляді автомобіля, м'якої іграшки чи футбольного поля".

За словами продавця, українські меблі зараз достойно конкурують з німецькими, італійськими і французькими.

"Висота ліжок залежить від їхнього типу. Висота традиційного європейського ліжка з матрацом дорівнює висоті крісла – десь 50 сантиметрів. Американські моделі на 20-30 сантиметрів вищі від європейських", - пояснює продавець.

Зараз ви читаєте новину «Для спальні у стилі хай-тек купують ліжка із темного дерева». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути