середа, 30 листопада 2011 12:44

Бісер додає виробам яскравості та об'ємності
6

Фото: Фото надані Наталією Мехед

21-річна студентка робить прикраси з бісеру. Крім біжутерії серед її робіт є вишиті бісером картини — гілочки бузку, натюрморти та ікона.

Виготовляти речі з бісеру Наталія Мехед почала ще з 10 років. "Одного разу я прийшла до подруги гратися, а її старша сестра плела браслет. Я теж захотіла спробувати зробити щось подібне", - розповідає дівчина. Перший браслет Наталки вкрали: "виросли ноги", - прокоментувала дівчина.

Пізніше вона купила книгу Людмили Божко "Бисер. Уроки мастерства", яка надихнула її на вивчення техніки плетіння бісером. За словами студентки, це видання спонукало на створення чогось більшого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мило, бісер, глина - найпопулярніші хобі, що не потребують затрат

Перші роботи Наталки виставили на шкільному ярмарку. "Мене тоді не було в школі, але їх усі розкупили. Проте мені за ці роботи було дуже соромно. З того часу я вирішила для себе, що робитиму такі речі, які було б не соромно демонструвати людям", - розповіла дівчина.

У роботах переважають рослинні орнаменти: плавні лінії, правильні форми, трапляються етнічні мотиви. Майже завжди присутні квіти, листочки тощо. Наталія не дуже полюбляє геометричні орнаменти — за її словами, вони дуже строкаті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Солом"яні іграшки обшивають бісером

Дівчина також вишиває бісером. "Є декілька технік такої вишивки, проте мені подобається та, коли замість хрестика ставиш бісеринку, - продовжує студентка. - Бісер, можливо, не до всіх виробів підходить, але картини з ним просто чудові: вони об'ємні, фактурні, яскраві та насиченіші. Крім того, з бісером стають можливими найрізноманітніші варіації відтінків: можна підібрати матові кольори чи два відтінки одного кольору. Тут можна грати фарбами".

Виконує роботи на замовлення. Ціна залежить від складності, кількості та якості матеріалу.

Серед її робіт, зокрема, був весільний пояс, виконаний повністю з бісеру з українськими орнаментами. На нього дівчина витратила більше двох тижнів безперервної праці.

У майбутньому Наталка планує зробити інтернет-магазин своїх виробів. Для неї приємніше, коли речі, які вона створила, принесуть комусь користь і радість, ніж, коли вони будуть лежати на поличці.

Зараз ви читаєте новину «Бісер додає виробам яскравості та об'ємності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути