четвер, 26 квітня 2012 12:29

Ароматичне розчісування робить волосся блискучим і здоровим

Ароматичне розчісування робить волосся блискучим і здоровим
Волосся корисно мити відварами трав, розчісувати краще не щіткою, а гребінцем.

Про довгу міцну косу мріють багато жінок. Щоб виростити таку, треба запастися терпінням і виконувати усі рекомендації, - каже перукар Анастасія Андросюк із Чернігова.

Усе більше дівчат миє волосся відварами із трав. Це завжди корисно, але треба пам'ятати, що трави треба вибирати за кольором волосся. Для темних підійде кропива, кора дубу, шишки хмілю, мати-й-мачуха. Світле волосся найкраще мити відваром із ромашки та кореню аіру.

Три столових ложки шишок хмілю кладуть у каструлю, заливають 1 літром кип'ятку. Настоюють протягом години, дають охолонути. Далі відвар проціджують через сито і миють ним волосся. При використанні інших трав пропорції та час настоювання лишається тим же самим.

Спробуйте ароматичне розчісування. Це швидкий і ефективний спосіб надати волоссю блиску. На дерев'яний гребінець наносять кілька крапель ефірного масла, яке найбільше подобається. Така процедура — гарна профілактика посічених кінчиків. Але якщо волосся від природи схильне до жирності, ароматичне розчісування краще не застосовувати.

Масаж голови активізує кровообіг біля коренів, так воно ростиме швидше. Щодня треба масувати голову руками. Допоможе також харчова сіль. Перед миттям голови в корені волосся втирають звичайну сіль, краще мілку. Чекають 10-15 хвилин, потім промивають волосся шампунем. Після цього добре нанести поживну маску із чорного хліба та двох яєць. Таку процедуру повторюють 1-2 рази на тиждень.

Прискорить ріст волосся маска з гірчиці. Півчайної ложки гірчиці змішують із яйцем, додають кілька крапель оливкової олії. Наносять на корені волосся, втирають гірчицю масуючими рухами. На кінчики волосся наносити не обов'язково. Далі голову накривають целофаном, зверху накривають рушником, щоб зберегти тепло. Тримають маску близько години, потім змивають. Після шампуню запах гірчиці на волоссі не відчувається.

Не варто часто розчісувати волосся. Адже так воно може сильно травмуватися, а кінчики сіктимуться. Найкраще розчісувати не щіткою, а рідким гребінцем. Масаж щіткою можна влаштувати раз на тиждень після того, як волосся вже розчесали.

Зараз ви читаєте новину «Ароматичне розчісування робить волосся блискучим і здоровим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути