Ексклюзиви
вівторок, 11 червня 2019 19:48

Як отримати правильну та гарну засмагу - 7 порад

Як отримати правильну та гарну засмагу - 7 порад
Кілька правил, як вберегти шкіру від сонячних опіків та отримати гарну засмагу. Фото: Вікна

Кожна дівчина з нетерпінням чекає настання літа, адже саме в цей час можна стати володаркою звабливої шоколадної засмаги.

Сонце може наситити нашу шкіру необхідним для організму вітаміном D, а також надати нашій шкірі шикарний бронзовий відтінок. Проте воно може і нашкодити, залишивши опіки, пігментні плями або більш серйозні захворювання. Саме тому важливо знати, як правильно безпечно та корисно засмагати.

Не поспішати

Поспішати не варто. Швидка засмага для непідготовленої шкіри - великий ризик отримання опіку. Достатньо 10-15 хвилин безперервного перебування на відкритому сонці для першого разу, і бажано вранці або ввечері. Потім - тінь, мінімум на годинку. Інтервал можна збільшувати на 5-7 хвилин щодня. Не хвилюйтесь, в тіні ви також отримуєте засмагу, хоч і не таку інтенсивну, проте без тяжких наслідків для шкіри.

Одяг і аксесуари

Захист голови від теплового удару капелюшком чи панамою, а очей - сонцезахисними окулярами - обов'язковий момент під час засмагання. Аби перший вихід на сонце не закінчився опіками і почервоніннями, одягати слід щось легке і світле, обов'язково з довгим рукавом і з натуральної тканини. Сонце добереться до тіла і крізь тканину, але так можна врятувати не підготовлену до сонячних атак шкіру.

Сонцезахисні засоби

Приймаючи сонячні ванни треба використовувати сонцезахисні креми або спреї з рівнем захисту SPF 30 - в ранковий час і SPF 50 - в денний час. Обирати засіб варто з урахуванням фототипу шкіри і наносити на все тіло, включаючи обличчя і зону навколо очей, за 10 хвилин до виходу на вулицю. Сонцезахисні фільтри бережуть шкіру від шкідливого випромінювання, запобігають сонячним опікам, а також забезпечують рівномірну засмагу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як доглядати влітку за волоссям

Оптимальний час

Найкращим часом перебування під відкритими сонячними променями є ранок та вечір: до 11:00 та після 16:00. Найнебезпечніше літнє сонце - з 12:00 до 15:00. Тому саме в ці години не варто засмагати під прямим сонячним промінням, краще ховатися в затінок.

Їжа та напої

Засмагати натщесерце або з повним шлунком не варто. Найкраще поїсти за 1-1,5 години до походу на пляж. В період активного перебування на сонці треба багато пити води і напоїв з кислинкою. До речі, для гарної засмаги рекомендується пити соки сонячного кольору - абрикосовий, морквяний, апельсиновий. А ось від алкоголю краще відмовитися, оскільки комбінація "веселого" напою і сонячних променів може спричинити сонячний дерматит.

Перепад температур

Приймаючи сонячні ванни не слід забувати змінювати положення кожні 5-10 хвилин, повертаючись до сонця або спиною, то животом. Пригрівшись на сонці, не поспішайте пірнати в прохолодну воду. Слід спершу трохи охолонути в тіні, щоб зменшити стрес від контрасту температур для шкіри. Після купання треба витертись рушником, щоб уникнути ефекту лінзи і отримання опіків через крапельки води на тілі.

Догляд після засмаги

Важливим також є догляд за шкірою після засмаги. На сонці шкіра стає сухішою і більш схильною до лущення, тому не варто ігнорувати зволожувальні та пом'якшувальні засоби. Після засмаги рекомендується ополоснути шкіру під прохолодним душем і нанести живильний лосьйон.

Раніше розповіли, як слід наносити мейк-ап влітку, щоб мати фантастичний вигляд.

Зараз ви читаєте новину «Як отримати правильну та гарну засмагу - 7 порад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути