вівторок, 14 вересня 2021 16:39

Як доглядати за шкірою восени: п'ять правил

Як доглядати за шкірою восени: п'ять правил
Восени шкіра потребує особливого догляду. Фото: spacemag.com

Дерматологи й косметологи називають осінь найкращою для догляду за шкірою. Міжсезоння - слушний час для змін у б'юті-рутині.

Gazeta.ua зібрала п'ять правил догляду за шкірою восени.

Саме цієї пори шкіра найбільше зазнає змін: стає сухою, з'являються висипання або жирний блиск.

П'ять правил осіннього догляду за шкірою:

1. Замініть очищувальний засіб. Улітку актуальніші спиртові тоніки й лосьйони легкої структури, які борються з жирним блиском. Восени краще змінити догляд на м'якіші засоби очищення із кремовою текстурою. Пересушувати шкіру в період холодів не варто. Чудово підійде пінка й гідрофільне масло для вмивання. Шкіра перед зимою потребує пілінгу - один раз на тиждень для нормальної шкіри, два рази на тиждень для жирної і сухої.

2. Додати в догляд кислоти. Освітлювальні засоби допоможуть позбутися пігментних плям після засмаги. Також не зашкодять кислотний пілінг і крем. Дерматолог допоможе добрати правильний догляд із кислотами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Приголомшливий вигляд: зірки розкрили секрети краси

3. Регулярне зволоження шкіри. Літнього зволожувального крему восени буде недостатньо. Для доброго зволоження потрібні жирні текстури.

4. Живильні креми. Живильний крем разом зі зволожувальною текстурою добре вплине на шкіру. Дерматологи радять спеціальні сироватки, призначені для розв'язання конкретної проблеми зі шкірою. Добрати ефективну косметику допоможе лікар.

5. Захищайте капіляри. Холод провокує їх розширення. Для захисту дерматологи радять cold-крем із позначкою "від куперозу". Це допоможе позбутися рожевого кольору на щоках.

Останнім часом у TikTok на піку популярності новий велнес-тренд - вживання зеленої рідини для очищення шкіри. Чудодійним засобом став рідкий хлорофіл. Величезний попит на нього пояснюють високою ефективністю. Рідкий хлорофіл багатий вітамінами, має антиоксидантні властивості. Завдяки різним перевагам диво-засобу він швидко розлітається з полиць інтернет-магазинів. Люди цікавляться, що таке хлорофіл, у чому його користь, як вживати й чи є протипоказання.

Зараз ви читаєте новину «Як доглядати за шкірою восени: п'ять правил». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути