понеділок, 26 грудня 2011 11:29

Африканські косички можна заплітати на коротке волосся
11

Фото: фото надане приватним перукарем Маріанною Наконечною

"Наш "колосок" у світі називають "французькою косою" - каже львівський приватний перукар-стиліст Маріанна Наконечна, - пік популярності таких зачісок - літо та зима. Влітку найчастіше заплітають африканські косички із штучним волоссям перед поїздкою на море, взимку — французьки косички на вечірки чи прийоми. Такі зачіски неможливо примяти під шапкою, волосся не розлітається в різні боки. Виглядає стильно і вишукано".

Африканські косички можна заплітати навіть на коротке волосся від 3-4 см, вплітаючи штучне волосся - канекалон, нитки, стрічки, а також декорувати їх різноманітними аксесуарами та комбінувати різні кольори. Такі плетіння можна носити до 2 місяців без корекції, якщо правильно за ними доглядати.Способів афроплетінь багато: звичайні косички в 3 пасма, в 5 пасем, шнурочки у 2 пасма (спіральки), намотування ниток на пасма волосся, дреди. Афрокосички можна вкладати у зачіски.

На 100 косичок з вплетенням штучних матеріалів майстер затрачає від 10 годин, тому краще розділити цей процес на 2 дні. Косички на власне волосся можна заплести набагато швидше - за 4 години.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корейці майструють зачіски з 300 бігуді і двох кілограмів волосся

Ціна за 1 косичку - від 5 до 8 грн, залежно від довжини. Для 100 косичок потрібно 4 упаковки канекалону - штучного волосся. Одна упаковка коштує від 40 грн, залежносто від якості та довжини виробу.

Основні мінуси такої зачіски: після заплітання можливе подразнення шкіри голови, оскільки кіски заплітаються тісно, особливо при вплітанні штучного волосся. З цією проблемою можна впоратися за допомогою крему. При розплітанні косичок дівчина може пережити шок від кількості втраченого волосся. Це лише тому, що протягом довгого часу волосся було зафіксоване у косичках, але денна норма волосин все таки випадає. Розплівши косички, ви просто втрачаєте все це волосся одразу, і це може злякати.

Часто африканські косички заплітають діткам. Це економить батькам час та нерви, особливо на відпочинку. Для таких плетінь не варто використовувати штучні матеріали, краще заплітати з власного волосся. Можна додати кольорових ниток або намистинок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зачіски з англійських кіс плетуть півгодини

Розплітати африканські косички краще у майстра. Якщо це неможливо, тоді можна впоратися самому, дотримуючись наступних правил - радять фахівці:

- Якщо впліталися штучні матеріали, потрібно розплести коси, не розчісувати, повністю змочити волосся, додати кондиціонер або бальзам і акуратно зтягнути канекалон або нитки з волосся, після чого помити волосся з шампунем.

- Якщо коси були заплетені на власне волосся, потрібно акуратно розплести, не розчісувати а просто помити волосся з шампунем та сполоснути з бальзамом чи кондиціонером.

Не варто заплітати косички, коли є проблеми з лупою, волосся ріденьке, тонке і ламке. При заплітанні косичок на фарбоване волосся необхідно підфарбовувати корені, оскільки їх добре видно на розділах. Після місяця носіння такої зачіски варто зробити принаймні 1-2 місяці перерви перед тим, як знову заплітати.

Зараз ви читаєте новину «Африканські косички можна заплітати на коротке волосся». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути