середа, 16 грудня 2009 14:55

На автосалоні у Дубаї представлять 200 нових авто

Автосалон у Дубаї, єдиний на Середньому Сході, проводиться кожні два роки, і нинішнє шоу стане вже 10 за рахунком.

У 2007 році була представлена продукція більше 600 компаній, виставку відвідало більше 100,000 осіб, насамперед, з ОАЕ і сусідніх держав.

На міжнародному автосалоні "Дубай Моторшоу-2009" буде представлено 200 нових моделей автомобілів.

Серед них будуть Arash Super Cars Af-10, Kepler Motors, Mercedes-Benz G Class "79 Edition і Renault"s GCC Fluence, дебют яких відбудеться в Дубаї.

Виставка працюватиме в будівлі Всесвітнього торгового центру з 16 по 20 грудня.

У рамках автосалону керівник компанії Kepler Motors представив першу розробку автовиробника - суперкар Motion. У компанії сподіваються, що Motion стане новим витком в історії суперкарів.

Расс Вікс (Russ Wicks) - творець машини - до цього проекту вже встановив декілька світових рекордів швидкості на автомобілях і катерах, і ось тепер вирішив створити суперкар. І йому це вдалося: машина від його власної фірми Kepler Motors вийшла гібридом, загальною потужністю 800 к.с. Бензиновий двигун Ford Ecoboost об"ємом 3,5 л. і потужністю 550 к.с. разом з двома турбонагнітачами і літій-іонним електромотором на 250 к.с. розгонить машину до сотні за 2,5 секунд і дозволяють їхати 330 кілометрів на годину. Причому система приводу коліс теж незвичайна: бензиновий двигун відповідає за задню, а електричний - за передню осі.

І, звичайно, попрацювали в Kepler Motors і над матеріалами і над дизайном. Ультралегкий і міцний кузов, великі повітрозабірники, вузькі фари і обтічні форми не тільки надають машині агресивного зовнішнього вигляду, але і забезпечують технічну перевагу.

Постачання Kepler Motion повинні початися з середини 2011 року. Ціни на болід поки не повідомляються.

Знаючи про любов арабських шейхів до золота, німецький концерн Mercedes-Benz привіз в ОАЕ спеціальну версію нового суперкара SLS AMG під назвою Desert Gold ("золото пустелі"). Головною відмінною рисою шоу-кара стало ексклюзивне колірне оформлення - спеціальна золота фарба у поєднанні з чорним кольором в окремих вставках і інтер"єрі.

Після появи версії SLS AMG Desert Gold на міжнародному автосалоні в Дубаї, компанія Mercedes-Benz представила ще один різновид не менш популярної моделі - G 55 AMG KOMPRESSOR "Edition 79" (на честь моделі, зразка 1979 року). Тільки, як говорять в компанії, всюдихід продаватиметься виключно на Близькому Сході.

У порівнянні із стандартною версією, "Edition 79" йде відразу з переднім "кенгурятником", 19-дюймовими легкосплавними дисками AMG титанового кольору і хромованими ґратами радіатора. У салоні спеціального випуску, є повністю шкіряний інтер"єр пісочно-чорного кольору. По всій кабіні також розміщені лейбли "1 out of 79", що означає, що це одна з моделей спеціального випуску "Edition 79", які якраз і випущено всього 79 одиниць.

Під капотом позашляховика розташувався 5.4-літровий бензиновий двигун V-8, що розвиває 507 к.с., при 6 100 об/хв. Таким чином, ніяких доопрацювань двигуна, в порівнянні з серійним варіантом, проведено не було.

На автосалоні також відбулася світова прем"єра концепт-кара нового розкішного лімузина з відкритим верхом Maybach Landaulet.

Новий концепт Maybach Landaulet своїм білосніжним забарвленням підкреслює вірність традиціям ексклюзивних автомобілів, де дах може повністю відкидатися тільки над задніми сидіннями, а кабіна шофера завжди залишається повністю закритою, завдяки чому пасажири можуть насолоджуватися чистим, блакитним небом.

У технічному плані Maybach Landaulet побудований на платформі моделі Maybach 62 S.

Bugatti привезли на автосалон в Дубаї цілих три спецверсії суперкара Veyron, призначених для арабських покупців.

Найбільш серійною з представлених машин можна вважати модель Nocturne, яка буде випущена тиражем в п"ять автомобілів. Дві інших новинки - "Sang d"argent" і Grand Sport "Soleil de Nuit" - є справжнім ексклюзивом, доступним в єдиному екземплярі.

Чим же відрізняються між собою ці автомобілі? Окрім зовнішності і салону - практично нічим. Правда, і тут теж зміни не такі вже і великі і полягають вони лише в кольорі і характері використовуваних матеріалів.

Компанія Maserati представила спеціальну модифікацію купе GranTurismo MC - МС SportLine, яка буде випущена обмеженим тиражем в 12 екземплярів для Близького Сходу і 11 - для ринку Італії. Кожна машина отримає спеціальну табличку з індивідуальним номером в салоні. Спецверсія була підготовлена на честь перемог автомобілів компанії в чемпіонаті FIAGT.

Зараз ви читаєте новину «На автосалоні у Дубаї представлять 200 нових авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути