вівторок, 24 грудня 2013 13:40

Жителям Куби дозволили вільно купувати нові автомобілі
6

Влада Куби зняли більш ніж піввіковий заборону на імпорт та роздрібний продаж нових автомобілів, що діяв з 1959 року.

У повідомленні прес-служби кубинського лідера Рауля Кастро говориться, що дане рішення стало черговим кроком на шляху до лібералізації економіки. Вже пару років кубинці могли купувати і продавати старі автомобілі в приватному порядку. Тепер же всі обмеження на торгівлю автомобілями зняті і кожен кубинець може вільно купити нову машину.

Після кубинської революції торгівля автомобілями була просто заборонена. Не можна було продати навіть куплений до 1959 року автомобіль, тому старі машини передавалися у спадок як сімейна реліквія. Для використання в якості службового транспорту закуповувалися крихітні партії автомобілів з СРСР або з країн соціалістичного блоку. Щоправда, лікарі та інші спеціалісти, що працюють за кордоном, могли придбати машини в колишніх країнах соціалістичного блоку, але при цьому не мали можливості їх згодом продати.

Це призвело до того, що Куба стала абсолютно унікальним місцем - справжнім музеєм антикварних авто, що надавало країні непередаваний шарм. По її вулицях вільно їздили машини, що зійшли з конвеєра понад півстоліття тому!

Штучне обмеження створило неповторну місце на земній кулі, де більшість приватних автовласників пересувалися на справжнісіньких олдтаймерах, вироблених до заборони 1959 року.

Зараз ви читаєте новину «Жителям Куби дозволили вільно купувати нові автомобілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути