середа, 07 лютого 2018 12:44

ЗАЗ може закритися назавжди - аналітики

ЗАЗ може закритися назавжди - аналітики
Торік ЗАЗ випустив 1,6 тис. авто. Фото: Автоцентр

Запорізький автомобільний завод може припинити своє існування.

Проаналізувавши ринкове становище ЗАЗ, йому прогнозують банкрутство, пише autoconsulting.

За минулі два роки завод випусти мало автомобілів. У 2016-му з конвеєра зійшло 526 автомобілів. Торік - 1674 авто. Це - лише 1% його проектної потужності. Крім того, ЗАЗ має проблеми зі збутом авто. Поставки на експорт виявилися заблокованими.

Ввезення в країну автомобілів з європейськими номерами та зниження пільгових акцизів знизили популярність ЗАЗ Lanos і ЗАЗ Sens серед українських покупців. Торік продали 1,7 тис. автомобілів. Позаторік - 2,7 тис.

Спад виробництва на Запорізькому автомобільному заводі почався у 2009-му, кажуть в інформаційно-аналітичній групі Аutoconsulting.

Тоді на заводі скоротили обсяги випуску автомобілів - з 257,6 тис. до 46,1 тис. Це відбулося внаслідок фінансової кризи у 2008-му та вступу України до СОТ з різким зниженням ввізних мит в середині року. У цей період ЗАЗ був третім на українському ринку і займав близько 5,8% всіх продажів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів, чому насправді припинили випуск автомобілів Lanos

Останніми роками виробництво автомобілів на виробництві йде на спад. У 2014-му випустили 13,1 тис. авто і реалізували 7,5 тис. Через рік з конвеєра зійшло 3,9 тис. автомобілів. З них продали 2,9 тис. штук.

Торік у листопаді Запорізький автомобілебудівний завод заявив, що припинив виробництво автомобілів моделі Lanos. Натомість планує сконцентруватися на випуску комерційної техніки. Причина такого рішення - економічна ситуація в країні та зниження попиту на машини.

Зараз ви читаєте новину «ЗАЗ може закритися назавжди - аналітики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути