Ексклюзиви
вівторок, 09 квітня 2019 14:38

Завершилась найдовша навколосвітня подорож на електромобілі

Завершилась найдовша навколосвітня подорож на електромобілі
Завершилась найдовша навколосвітня подорож на електромобілі Фото:Engadget

7 квітня в Австралії завершилась найдовша подорож на електромобілі.

Голландець Вейб Ваккер вирушив з Нідерландів на модифікованому електромобілі Volkswagen Golf 15 березня 2016 року. За трохи більше, ніж три роки чоловік подолав майже 95 тис. км і проїхав 33 країни. Свій шлях він завершив в австралійському Сіднеї, повідомляє Engadget.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стартував капітальний ремонт найпроблемнішого шосе-під'їзду

За всю подорож Вейб Ваккер витратив на зарядку свого авто $300 або 8 тис. грн. Більшу частину він віддав у кінці подорожі - австралійській глибинці. Якщо б ентузіаст проїхав ту ж відстань, проте на звичайному автомобілю Golf з двигуном внутрішнього згорання, йому знадобилося б близько 6800 л палива. Це коштувало б приблизно $ 4550 або 121,5 тис. грн.

Фінансували подорож пожертвування спонсорів і звичайних людей. Крім цього у дорозі чоловіку допомагали з питаннями щодо зарядки тощо.

Німецький автоконцерн Volkswagen AG планує випустити бюджетний електромобіль вартістю менше 20 тис. євро. або $22,5 тис. Ця модель швидше за все вийде на ринок вже в 2023 році в рамках бренду Seat і отримає нову бюджетну платформу MEBentry.

Зараз ви читаєте новину «Завершилась найдовша навколосвітня подорож на електромобілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути