пʼятниця, 05 квітня 2019 12:35

Зарядки для електромобілів стануть обов'язковими на парковках України

Зарядки для електромобілів стануть обов'язковими на парковках України
Зарядки для електромобілів стануть обов'язковими на парковках України Фото:5 канал

До 2030 року в Україні планують обладнати 100% місць зарядними пристроями.

З 1 липня цього роки щонайменше 5% паркувальних місь повинні мати зарядні пристрої для електромобілів. Нові вимоги уже внесені в державні будівельні норми "Автостоянки і гаражі", повідомляє Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України .

"Торік у світі придбали близько 2,1 мільйонів нових електрокарів. Для прикладу, в Норвегії - лідера серед країн Європи - продали 73 тисячі електромобілів . Тобто кожне друге куплене авто було електричним. Думаю, вже в найближчі 5-10 років весь світ повністю перейде на електрокари. Це не відбудеться одномоментно, тому потрібно готуватися до цього вже зараз", - повідомив заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

У наступному році кількість електрокарів значно збільшиться, за рахунок виходу на ринок нових моделей, повідомляють дані аналітиків німецького Центру управління автомобільним бізнесом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Apple порадував прихильників iPhone з невеликими екранами

Україна уже третій рік поспіль входить у ТОП-10 країн світу, де найінтенсивніше розвивається електротранспорт та інфраструктура для нього.

"В Україні на 11 тисяч електромобілів зараз припадає близько тисячі зарядних станцій. Але більшість зарядних станцій в Україні повільні, зарядка на них вимірюється годинами. Крім того, зарядні станції розподілені по Україні нерівномірно і в більшій мірі в великих містах. Швидкісних зарядок потужністю 50 кВт поки всього кілька десятків. Швидкісні станції дозволяють зарядити батарею автомобіл ля за 15 хвилин на 70 км пробігу ", - розповів керівник мережі швидкісних електрозарядних станцій STRUM Ігор Ковальов.

У Норвегії встановлять перші в світі бездротові зарядні станції для електромобілів таксі потужністю 75 кВт. Зарядні майданчики встановлять на парковках і майданчиках, де таксі найчастіше очікують своїх клієнтів - тобто поблизу Центрального вокзалу і великих торгових центрів.

Зараз ви читаєте новину «Зарядки для електромобілів стануть обов'язковими на парковках України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути