вівторок, 28 серпня 2018 09:41

Заснували компанію Toyota: як це було
15

Фото: 5koleso
Фото: 5koleso
Фото: 5koleso
Фото: 5koleso
Фото: 5koleso

81 рік тому заснували компанію Toyota.

Насправді автомобільне виробництво почалося дещо раніше. 1933 року фірма Toyoda Automatic Loom Works відкрила підрозділ за підтримки японського уряду.

Японська автомобільна компанія була організована 1935 року як відділення заводу Toyoda Automatic Loom Works, зайнятого виготовленням текстильних верстатів. Його глава Киічіро Тойода старший син власника компанії Сакичі Тойоди започаткував виробництво легкових і вантажних автомобілів за американським зразком. Його дещо змінене прізвище і стало торговою маркою фірми.

1936 року був запущений у виробництво перший пасажирський автомобіль Model A01. Тоді ж було проведене перше експортне постачання - чотири вантажівки Model G1 відправилися до північного Китаю. 1937 року автомобільний департамент перетворився в окрему компанію Toyota Motor Co., Ltd.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Технологія Генрі Форда: як стати мільярдером

Під час Другої світової війни компанія займалася практично тільки виробництвом вантажівок для японської імператорської армії. Через мізерну ресурсно-сировинну базу та гострий дефіцит сировини для виробництва вузлів і агрегатів військової техніки в тогочасній Японії, військові вантажівки робилися в спрощених варіантах, наприклад, з однією фарою.

Після війни 1947 року почався випуск комерційних пасажирських авто моделі SA. 1950 року була створена окрема компанія з продажу - Toyota Motor Sales Co. У квітні 1956 року була створена дилерська мережа Toyopet. 1957 року Toyota Crown став першим японським автомобілем, який експортували в Америку.

  Фото: 5koleso
Фото: 5koleso

Toyota почала розширюватися швидкими темпами в 1960-і роки. Перший автомобіль марки Toyota , який виробили за межами Японії, зійшов з конвеєра в квітні 1963 року в австралійському місті Мельбурн. У Японії у 1992 році на частку Toyota припадало 40% машин, що належали населенню.

  Фото: 5koleso
Фото: 5koleso

У 2013-2015 роках марку Toyota визнали найдорожчим автомобільним брендом. Зараз Toyota Motor є найбільшим автовиробником в світі.

23 липня 1903-го американська компанія Ford Motor Company випустила Model А. Це - перший серійний автомобіль бренду. Авто випускали лише один рік на заводі Ford Piquette Avenue Plant у Детройті. За цей час із конвеєра зійшло 1750 машин. 1904-го Model А замінили на Ford Model C. Першим Model А купив дантист Ернст Пфеннінг із Чикаго. Авто коштувало $750. Це еквівалентно $17,9 тис. у наш час.

Зараз ви читаєте новину «Заснували компанію Toyota: як це було». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути