вівторок, 18 квітня 2017 12:00

Запустили перший безпілотний автобус

Перевозити пасажирів буде перший безпілотний автобус у Великобританії. Його назвали Гаррі. Він протягом 3 тижнів перевозитиме жителів Лондона за маршрутом, прокладеним по району Грінвіч.

Гаррі може перевозити чотирьох пасажирів і розвивати швидкість до 16 км / год на автопілоті. Тим не менш, у салоні присутній водій, який в екстреній ситуації зможе взяти керування на себе, передає autocentre.

Шаттл обладнали п'ятьма камерами і трьома лазерними датчиками. Також у шаттлі є система розпізнавання об'єктів на відстані 100 метрів. Вона зупиняє автобус, якщо помітить щось на своєму шляху.

Автономний шаттл Гаррі виготовила компанія Oxbotica. За умови позитивного експерименту, влада Лондона планує запустити безпілотні автобуси з 2019 року. А згодом поширити автономний громадський транспорт по всій країні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китайці успішно тестував безпілотну вантажівку

"Ми сконструювали його безпечним і безвідмовним, особливо в пішохідній зоні. Мало хто має досвід використання безпілотного транспорту, тому ми хочемо показати людям, що це таке. Також нам важливо зрозуміти, як реагують люди на поїздку без водія з пункту А в пункт Б", - сказав виконавчий директор компанії Oxbotica Грем Сміт.

 
 

У випробуванні безпілотного шаттла захотіли взяти участь п'ять тис. людей.

Нещодавно безпілотні автобуси протестували у США. і Японії. В останній автономні автобуси вийдуть на ринок у 2020 році.

Зараз ви читаєте новину «Запустили перший безпілотний автобус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути